31.4 C
Athens
June 26, 2024
Image default
BUSINESS

Σε κλοιό δικαστικών ενεργειών τα ξενοδοχεία της FTI στην Ελλάδα

Μετά την κατάρρευση του γερμανικού ομίλου FTI, άρχισε κύκλος δικαστικών κινήσεων από την πλευρά των προμηθευτών προκειμένου να εξασφαλίσουν τα χρήματά τους.

Ηδη μια εταιρεία, όπως γνωστοποιεί η δικηγορική εταιρεία του Νίκου Αγαπηνού, πέτυχε έκδοση προσωρινής διαταγής από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, δυνάμει της οποίας διατάχθηκε να τεθούν υπό δικαστική μεσεγγύηση τα πωληθέντα εμπορεύματα εταιρείας Κρεάτων στη Meeting Point Hotel Management Hellas ΑΕ, θυγατρική της FTI. Η απαίτηση είναι της τάξης των 210 χιλιάδων ευρώ. Αναμένεται δε άμεσα αναγκαστική εκτέλεση για την αφαίρεση του συνόλου των επίδικων προϊόντων από τα ξενοδοχεία που βρίσκονται υπό τη διαχείριση της οφειλέτιδος εταιρείας στην Κρήτη, τη Ρόδο, την Κω και την Κέρκυρα.

Εκτιμάται μάλιστα ότι θα ακολουθήσουν και άλλες δικαστικές ενέργειες, δημιουργώντας προβλήματα στη λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων.

Σημειωτέον ότι αρνητικό ρόλο σε αυτές τις εξελίξεις παίζει το ότι η εταιρεία, με βάση τον ισολογισμό του 2022, έχει πολύ μεγάλες συσσωρευμένες ζημιές και αρνητική καθαρή θέση, της τάξης των 20,3 εκατ. ευρώ, ενώ ζημιογόνα ήταν και η χρήση που έκλεισε τον Οκτώβριο του 2022 κατά 1 εκατομμύριο ευρώ. 

Η εταιρεία, σύμφωνα με την τότε λογιστική κατάσταση, διαχειριζόταν τα LABRANDA BLUE BAY (ΡΟΔΟΣ με 475 δωμάτια), LABRANDA KIOTARI (ΡΟΔΟΣ με 279 δωμάτια), LABRANDA MIRALUNA (ΡΟΔΟΣ με 131 δωμάτια), LABRANDA SANDY BEACH & VILLAS (ΚΕΡΚΥΡΑ με 778 δωμάτια), LABRANDA KAIRABA MYTHOS (ΚΕΡΚΥΡΑ με 276 δωμάτια) και LABRANDA MARINE AQUA PARK ( ΚΩΣ με 338 δωμάτια).

Η ανακοίνωση του Νίκου Αγαπηνού

Μεγάλη δικαστική νίκη της Δικηγορικής Εταιρείας «ΝΙΚΟΣ ΑΓΑΠΗΝΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ», για λογαριασμό της εντολέως της εταιρείας «ΚΡΕΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε.», η οποία την 06-06-2024 ζήτησε και πέτυχε την έκδοση προσωρινής διαταγής από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δυνάμει της οποίας διατάχθηκε να τεθούν υπό δικαστική μεσεγγύηση, τα πωληθέντα εμπορεύματα από την «ΚΡΕΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε.» στην εταιρεία «MEETING POINT HOTEL MANAGEMENT HELLAS A.E» , η οποία ανήκει στον μεγάλο τουριστικό Όμιλο FTI Group και αποτελεί θυγατρική της γερμανικής εταιρείας FTI Touristik GmbH, η οποία ως γνωστόν πρόσφατα περιήλθε σε καθεστώς πλήρους αφερεγγυότητας.

Η απαίτηση της «ΚΡΕΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε.» κατά της «MEETING POINT HOTEL MANAGEMENT HELLAS A.E» ανέρχεται σε περίπου 210.000 ευρώ.

Πρόκειται για την πρώτη δικαστική ενέργεια, με επιτυχές αποτέλεσμα κατά της «MEETING POINT HOTEL MANAGEMENT HELLAS A.E», ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν πολλές ακόμα δικαστικές ενέργειες κατά της εν λόγω εταιρείας.

Η Δικηγορική Εταιρεία «ΝΙΚΟΣ ΑΓΑΠΗΝΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» που πέτυχε την ως άνω δικαστική νίκη θα προβεί άμεσα εντός της ημέρας σε αναγκαστική εκτέλεση με την αφαίρεση του συνόλου των επίδικων κινητών πραγμάτων από τα ξενοδοχεία που βρίσκονται υπό τη διαχείριση της οφειλέτιδος εταιρείας στην Κρήτη, τη Ρόδο, την Κω και την Κέρκυρα.

Related posts

Εξι φορές πάνω τα κέρδη της Νιτσιάκος

banks

Παπουτσάνης: Μείωση 4% στον τζίρο το 1ο εξάμηνο

banks

Νέα επένδυση στη Θεσσαλονίκη από τον όμιλο Electra

banks

Συνεργασία Ιασώ-Ευρωπαϊκή Πίστη: Ασφάλιση χωρίς κόστος στα νεογέννητα

banks

Συνεργασία Coca-Cola στην Ελλάδα και GWP-Med για αντιπλημμυρικό έργο στα Τρίκαλα

banks

Novartis Hellas-S. Kohout: «Καθήκον μας να στηρίξουμε γιατρούς και ασθενείς»

banks