23.8 C
Athens
September 23, 2024
Image default
MARKETS

Σε σταθερά ανοδική πορεία η Wall Street εξαιτίας της Fed

Σε σταθερά ανοδική πορεία η Wall Street εξαιτίας της Fed

Οι μετοχές της Wall Street σημειώνουν ελαφρά άνοδο τη Δευτέρα (23/9), αφού ο ενθουσιασμός για τη μείωση των επιτοκίων την περασμένη εβδομάδα ώθησε τον βιομηχανικό μέσο όρο Dow Jones σε επίπεδο ρεκόρ.

Eιδικότερα, στο ταμπλό αυτή την ώρα ο Dow Jones σημειώνει άνοδο κατά 0,06% φτάνοντας τις 42.086 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κινείται ψηλότερα κατά 0,21% στις 5.714 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,27% φτάνοντας τις 17.997 μονάδες.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς κινείται ανοδικά στο 3,76%, όπως και του 2ετούς στο 3,59%.

Οι κινήσεις αυτές έρχονται μετά από μια νικηφόρα εβδομάδα στη Wall Street που επικεντρώθηκε γύρω από την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να μειώσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, την πρώτη μείωση των επιτοκίων της εδώ και τέσσερα χρόνια. Παρά την αστάθεια που ακολούθησε την αρχική ανακοίνωση, οι μετοχές σημείωσαν ράλι τις επόμενες ημέρες.

Έτσι λοιπόν, ο Dow έκλεισε την Παρασκευή  σε ιστορικά υψηλό κλείσιμο, το οποίο ήταν αξιοσημείωτα πάνω από τις 42.000 μονάδες. Και οι τρεις βασικοί δείκτες πρόσθεσαν πάνω από 1% για την εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο S&P 500
έφτασε επίσης σε νέα ρεκόρ.

«Θεωρώ ότι η μείωση των επιτοκίων αυτής της εβδομάδας είναι ένα μήνυμα ότι η Fed είναι πρόθυμη να δράσει γρήγορα, εάν χρειάζεται μια ασφαλιστική πολιτική έναντι της υπερβολικής εξασθένησης της αγοράς εργασίας», δήλωσε ο Ronald Temple, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Lazard για την αγορά, σε σημείωμα της Παρασκευής.

«Η πραγματικότητα είναι ότι ούτε 25 ούτε 50 μ.β. μείωσης των επιτοκίων θα αλλάξουν ουσιαστικά την βραχυπρόθεσμη οικονομική πορεία», είπε. «Αλλά το σήμα είναι σημαντικό παρ’ όλα αυτά και οι αγορές ανταποκρίθηκαν την επόμενη ημέρα οδηγώντας τον δείκτη S&P 500 σε νέο ιστορικό υψηλό.

#Wall_Street #μετοχές #δείκτες #ΗΠΑ #Μείωση_επιτοκίων

Related posts

Σε υψηλό μήνα οι ασιατικές μετοχές-Ώθηση από το τεχνολογικό ράλι

banks

Ευρωαγορές: Επιστροφή στα θετικά πρόσημα με το βλέμμα στις ΗΠΑ

banks

Θετικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα βλέμματα στον πληθωρισμό

banks

Ασιατικές αγορές: Χλιαρή αντίδραση μετά τις δηλώσεις Πάουελ-Άλμα στην Κίνα

banks

Τριμηνιαίο «άλμα» άνω του 7% για τις ευρωαγορές

banks

Μικτά πρόσημα στη Wall Street- Άλμα 20% για τη Meta

banks