31.4 C
Athens
June 26, 2024
Image default
ECONOMY

Σπ. Πρωτοψάλτης (ΔΥΠΑ) στο Naftemporiki Tv: Όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στην απασχόληση

Συνέντευξη στην εκπομπή «In Business» της Naftemporiki TV με τη Μαρία Σμιλίδου και τον Παύλο Πανταζόπουλο παραχώρησε ο Σπύρος Πρωτοψάλτης, Διοικητής ΔΥΠΑ. Μιλώντας για τα εγκαίνια του νέου προτύπου γραφείου στην Αθήνα για την εξυπηρέτηση πολίτων από ειδικές κοινωνικές ομάδες σχολίασε ότι «η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης πιστεύει στην πρόσβαση στην αγορά εργασίας για όλους χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αστερίσκους. Είναι μια αυτονόητη προτεραιότητα, αλλά δε χρειάζεται μόνο να μιλάμε, αλλά να κάνουμε πράξεις… Όλοι έχουν δικαίωμα στην εργασία, όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στην απασχόληση».

Για την εφαρμογή JobMatch

Για την εφαρμογή JobMatch σχολίασε το πόσο εύχρηστη είναι για οποιοδήποτε θέλει να την κατεβάσει και σημείωσε ότι μέσα σε δύο βδομάδες λειτουργίας «ξεπεράσαμε τις 10.000 εγγραφές, έχουμε 1500 επιχειρήσεις και 8.500 εργαζόμενους που το έχουν κατεβάσει και ήδη γίνονται συνεντεύξεις σε όλη τη χώρα».

Για το κατασκηνωτικό επίδομα για τα 70.000 παιδιά ο κ. Πρωτοψάλτης ανέφερε ότι άμεσα θα βγουν τ’ αποτελέσματα, μέσα στις επόμενες μέρες έτσι ώστε το πρόγραμμα να ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου.

Τέλος για τα προγράμματα που υλοποιεί η ΔΥΠΑ ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είχε επενδύσει και υλοποιεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα κατάρτισης που έχει γίνει ποτέ. Αφορά 500.000 Έλληνες και ήδη 260.000 έχουν καταρτιστεί και πιστοποιηθεί σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες μάλιστα τις επόμενες μέρες θα ανοίξουν οι αιτήσεις για 25.000 ανέργους για να μάθουν πράσινες δεξιότητες».

Related posts

Ανατροπές στο αφορολόγητο -Ποιοι κινδυνεύουν με χαράτσι 22%

banks

ΑΑΔΕ: Έλεγχοι στους πάντες και τα πάντα – Στο στόχαστρο και οι εφοριακοί

banks

Έμποροι: Άνω των 1,5 δισ. ευρώ ο στόχος για τον πασχαλινό τζίρο

banks

ΥΠΟΙΚ: Νέα μέτρα φοροελαφρύνσεων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

banks

Κάτω από τα 1.000 ευρώ οι 7 στις 10 νέες κύριες συντάξεις

banks

ΥΠΟΙΚ: Αγορά 10 ασθενοφόρων μέσω δωρεών στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση του Covid

banks