23.2 C
Athens
October 5, 2024
Image default
COMODITIES

Σταθεροποιείται με φόντο τα αποθέματα το πετρέλαιο

Σταθεροποιείται με φόντο τα αποθέματα το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου σταθεροποιούνται την Τετάρτη (3/7), αν και ξεκίνησαν τη διαπραγμάτευση υψηλότερα νωρίτερα στη συνεδρίαση, καθώς τα στοιχεία έδειξαν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη άνοδο των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, με τα κέρδη να περιορίζονται από τους αντίθετους ανέμους της οικονομίας από την Κίνα και την ευρωζώνη.

Την Τρίτη, και το αμερικανικό αργό και το μπρεντ ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Απριλίου, αλλά έκλεισαν με απώλειες, καθώς οι φόβοι ότι ο τυφώνας Μπέριλ θα διαταράξει την παραγωγή στον Κόλπο του Μεξικού εξαφανίστηκαν.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 9,163 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 28 Ιουνίου, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλούνται στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου. Ωστόσο, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 2.468 εκατομμύρια βαρέλια και τα αποστάγματα μειώθηκαν κατά 740.000 βαρέλια.

Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν πτώση 700.000 βαρελιών στα αποθέματα αργού, πτώση 1,3 εκατομμυρίων βαρελιών στα αποθέματα βενζίνης και πτώση 1,2 εκατομμυρίων βαρελιών στα αποθέματα αποσταγμάτων.

Η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών πρόκειται να δημοσιεύσει τα εβδομαδιαία στοιχεία της αργότερα σήμερα.

Οι έμποροι θα επικεντρωθούν επίσης στη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ, η οποία αναμένεται να αυξηθεί καθώς η καλοκαιρινή ταξιδιωτική περίοδος κορυφώνεται με τις διακοπές της Ημέρας της Ανεξαρτησίας αυτή την εβδομάδα.

Η Αμερικανική Ένωση Αυτοκινήτων έχει προβλέψει ότι τα ταξίδια κατά την περίοδο των διακοπών θα είναι 5,2% υψηλότερα από το 2023.

Κατά τα άλλα, οι έρευνες έδειξαν ότι η δραστηριότητα των υπηρεσιών της Κίνας επεκτάθηκε με τον χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων οκτώ μηνών και η εμπιστοσύνη έφτασε σε χαμηλό τετραετίας τον Ιούνιο λόγω της βραδύτερης αύξησης των νέων παραγγελιών, ενώ η συνολική ανάπτυξη των επιχειρήσεων σε ολόκληρη την ευρωζώνη επιβραδύνθηκε επίσης απότομα τον περασμένο μήνα.

Η παραγωγή του ΟΠΕΚ αυξήθηκε επίσης τον Ιούνιο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με έρευνα του Reuters την Τρίτη, καθώς η υψηλότερη προσφορά από τη Νιγηρία και το Ιράν αντιστάθμισε τον αντίκτυπο των εθελοντικών περικοπών της προσφοράς από άλλα μέλη και την ευρύτερη συμμαχία ΟΠΕΚ+.

«Ο ΟΠΕΚ+ αύξησε την παραγωγή τον Ιούνιο παρά τις δεσμεύσεις να διατηρήσει τις ποσοστώσεις υπό έλεγχο μέχρι το τρίτο τρίμηνο και οι παρατεταμένες ανησυχίες για μια χλιαρή ανάκαμψη στην Κίνα έστειλαν ένα πτωτικό σήμα», δήλωσε η αναλυτής της Panmure Gordon, Άσλεϊ Κέλτι.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,14% στα 82,93 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ κερδίζει 0,14% στα 86,36 δολάρια το βαρέλι.

Πέφτει το φυσικό αέριο

Πτωτικά κινούνται τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς υποχωρούν 2,820% στα 32,735 ευρώ η μεγαβατώρα.

Οι τιμές του χρυσού ενισχύονται, καθώς το δολάριο υποχωρεί μετά τα σχόλια του προέδρου της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ, με τους επενδυτές να στρέφονται τώρα στα λεπτά από τα πρακτικά της τελευταίας συνάντησης πολιτικήςς της κεντρικής τράπεζας για να εκτιμήσουν τις μελλοντικές μειώσεις των επιτοκίων.

Ο Πάουελ αναγνώρισε δημόσια ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αρχίζει επιτέλους να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζεται και άλλα στοιχεία για να προχωρήσει σε μείωση.

Ο χρυσός ενισχύεται 1,05% στα 2.357,60 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει άνοδο 3,18% στα 30,635 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός κερδίζει 2,13% στα 4,5135 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί 0,27% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0774 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί 0,28% στο 1,2719 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία ενισχύεται 0,01% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,847 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

#ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #ΜΠΡΕΝΤ #αμερικανικό_αργό #ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ #δολαριο #Λίρα #ευρώ #χρυσός #ασήμι #χαλκός

Related posts

Gazprom: Μπορούμε να δημιουργήσουμε ενεργειακό κόμβο αερίου στην Τουρκία

banks

Άνοδος άνω του 1% για το πετρέλαιο-Υποχωρεί το φυσικό αέριο

banks

Ήπια πτώση για πετρέλαιο και χρυσό

banks

ΗΠΑ: Νέοι δασμοί στο αλουμίνιο από 18 χώρες

banks

Προς πτώση για τρίτο συνεχόμενο μήνα το πετρέλαιο-«Καλπάζει» ο χρυσός

banks

Ήπιες διακυμάνσεις για το πετρέλαιο με φόντο τα αποθέματα

banks