Wednesday, October 16, 2024
26.1 C
Athens

Σταϊκούρας: Τα έργα στον ΒΟΑΚ έχουν ξεκινήσει και επιταχύνονται

Τα εργοτάξια των υπό κατασκευή τμημάτων του Βόρειου Οδικού Άξονα της Κρήτης επισκέφθηκε την Τετάρτη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από τον γ.γ. Υποδομών, Κωνσταντίνο Μαγουλά, τη γ.γ. Μεταφορών Δέσποινα Παληαρούτα, και τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρνατουτάκη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα τμήματα «Χερσόνησος – Νεάπολη» και «Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος», ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε πως τόσο στο έργο της σύμφυσης του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα, στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα, όσο και στο δημόσιο έργο, αναμφισβήτητα, υπάρχει πρόοδος. Αυτό προφανώς μας ικανοποιεί.

Υπάρχουν εκταμιεύσεις πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και αυτό οφείλεται εν πολλοίς στη βούληση των αναδόχων εταιρειών, οι οποίες έχουν φτάσει μέχρι και το σημείο να ενοικιάσουν χώρους, προκειμένου να υπάρξουν τα μέτωπα.

ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Το γεγονός ότι έχουν ξεκινήσει και επιταχύνονται τα έργα, δεν μπορεί παρά να μας κάνει να εργαστούμε ακόμη πιο σκληρά, όλοι μαζί και εμείς ως υπουργείο, έτσι ώστε, να καλύψουμε δυσκολίες και προβλήματα, να προχωρήσουμε σε απαλλοτριώσεις, να δούμε θέματα που αφορούν τον τόπο, να δούμε δηλαδή μια σειρά από προβλήματα που εγείρονται ευλόγως και από τον ιδιωτικό τομέα.

Έτσι ώστε να ανοίξουμε ακόμη περισσότερα μέτωπα και να υλοποιηθεί το έργο, πολύ πιο σύντομα από τις τελευταίες εκτιμήσεις. Άρα, θα συνεχίσουμε, το επόμενο χρονικό διάστημα, θα είμαστε πάλι στην Κρήτη, γιατί ούτως ή άλλως, έχουμε να συμβασιοποιήσουμε και το τρίτο τμήμα, το τμήμα «Χανιά – Ηράκλειο», όπως και την προαίρεση που υπάρχει εκεί. Σε κάθε περίπτωση, για την Κρήτη, ο ΒΟΑΚ είναι ένα εμβληματικό έργο, στο οποίο θα πρέπει να είμαστε όλοι συνεπείς».

ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Νωρίτερα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, συνοδευόμενος από τους γενικούς γραμματείς Υποδομών και Μεταφορών, επισκέφθηκε το δημαρχείο Ηρακλείου, για σύσκεψη με τον δήμαρχο, Αλέξη Καλοκαιρινό.

ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε: «Δύο ήταν τα θέματα τα οποία μας απασχόλησαν. Το ένα είναι η γρήγορη, έγκαιρη, αλλά και με επιπλέον παρεμβάσεις που επιθυμεί η δημοτική Αρχή υλοποίηση του ΒΟΑΚ, στοιχείο το οποίο θα αξιολογηθεί, αφού όμως πρώτα προχωρήσουμε πολύ γρήγορα τις διαδικασίες για συμβασιοποίηση του τμήματος που υπολείπεται και υλοποίηση έργου στα υπόλοιπα τμήματα. Και το δεύτερο ζήτημα, είναι η αξιοποίηση του υφιστάμενου αεροδρομίου στο Ηράκλειο.

Είναι ένα περιουσιακό στοιχείο πολύ σημαντικό για την πόλη, αυτό γίνεται απολύτως αντιληπτό από την κεντρική διοίκηση, προέχει να επιλύσουμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά κοινή σύγκλιση σε ό,τι αφορά το τελικό αποτέλεσμα. Να αξιοποιηθεί επ’ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας. Άρα, πολύ γρήγορα και το ΤΑΙΠΕΔ που έχει αναλάβει εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας την ωρίμανση του έργου, και η Δημοτική Αρχή, έχουν ανταλλάξει συγκεκριμένα στοιχεία και θα τεθούν το απόγευμα σε σύσκεψη που έχουμε, παρουσία του ΤΑΙΠΕΔ, συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, ώστε να πάμε στο επόμενο πολύ σημαντικό βήμα, το οποίο είναι να δούμε τι θα κάνουμε και πώς θα χρηματοδοτηθεί το περιουσιακό στοιχείο».

Hot this week

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Σε τεντωμένο σχοινί: Η ΠΓ στέλνει το εξώδικο Κασσελάκη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Με το εξώδικο Κασσελάκη να επιστρέφεται ως απαράδεκτο η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε σήμερα, κατά πλειοψηφία, την πρόταση του Νίκου Σκορίνη και της πλευράς του τέως προέδρου του κόμματος της Κουμουνδούρου για αναβολή της έκτακτης Κεντρικής Επιτροπής την οποία συνόδευε και με την πρόταση να συγκληθεί εκ νέου σύσκεψη των πέντε υποψηφίων υπο την

Ήπια άνοδος στην Wall Street- Οδεύει προς νέα κερδοφόρα εβδομάδα

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινείται την Παρασκευή (11/10) η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% φτάνοντας τις 42.701,45 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,23% στις 5.803,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο 0,10% στις 18.302,20 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μεικτά

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Related Articles

Popular Categories

READ MORE