Στα «κόκκινα» οι ευρωαγορές παρά την αναπτυγμένη Βρετανική οικονομία

0
1
Στα-«κόκκινα»-οι-ευρωαγορές-παρά-την-αναπτυγμένη-Βρετανική-οικονομία
Στα «κόκκινα» οι ευρωαγορές παρά την αναπτυγμένη Βρετανική οικονομία
Στα «κόκκινα» οι ευρωαγορές παρά την αναπτυγμένη Βρετανική οικονομία

Οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκινούν ελαφρώς χαμηλότερα την συνεδρίαση της Παρασκευής (11/10), καθώς οι επενδυτές λαμβάνουν τα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) του Ηνωμένου Βασιλείου και προσβλέπουν στα πολυαναμενόμενα δημοσιονομικά κίνητρα από την Κίνα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διαπραγματεύεται 0,35% χαμηλότερα στις 518.24, με τους περισσότερους τομείς να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος. Οι μετοχές των αυτοκινήτων ηγήθηκαν των απωλειών στις πρώτες συναλλαγές, με πτώση 0,7%, ενώ οι μετοχές της τεχνολογίας σημείωσαν άνοδο 0,4%.

Περνώντας και στους υπόλοιπους δείκτες ο γερμανικός DAX σημειώνει ήπιες απώλειες 0,01% στις 19,208.45 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,18% στις7,527.69 μονάδες, και ο βρετανικός FTSE κατεβαίνει κατά 0,11% στις 8,228.05 μονάδες. 

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει ήπια κάθοδο 0,04% στις 33,930.00 μονάδες, στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί κατά 0,10% στις 11,644.55 μονάδες, ενώ ο πορτογαλικός PSI 20 ενισχύεται κατά 0,20% στις6,700.06 μονάδες.

Την ίδια στιγμή, η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου επέστρεψε στην ανάπτυξη τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή. Το ΑΕΠ της Βρετανίας εκτιμάται ότι αυξήθηκε κατά 0,2% τον μήνα, μετά από την στασιμότητα τον Ιούλιο και τον Ιούνιο. Η μέτρηση ήταν σύμφωνη με τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού διαπραγματεύονταν ως επί το πλείστον υψηλότερα την Παρασκευή, ξεφεύγοντας από τις αμερικανικές μετοχές, οι οποίες είδαν βασικούς δείκτες αναφοράς να υποχωρούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν σε μια έκθεση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που ήταν πιο υψηλή από την αναμενόμενη.

Να σημειωθεί όμως ότι ο δείκτης των blue chip CSI 300 της Κίνας σημείωσε πτώση 2,1%, ενώ οι αγορές του Χονγκ Κονγκ παρέμειναν κλειστές την Παρασκευή λόγω δημόσιας αργίας. Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Οικονομικών της Κίνας έχει προγραμματιστεί να δώσει συνέντευξη Τύπου το Σάββατο, με τους επενδυτές να βρίσκονται σε αγωνία, καθώς το Πεκίνο αναμένεται ευρέως να παρουσιάσει νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας.

Οι αναλυτές έχουν περιγράψει τη συνεδρίαση ενημέρωσης ως τη στιγμή «ό,τι χρειάζεται» για την Κίνα, λέγοντας ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής φαίνονται έτοιμοι να προβούν σε δραστικές ενέργειες προκειμένου να τονώσουν την προβληματική οικονομία της.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #μετοχές #Βρετανία #ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ #Κίνα