26.3 C
Athens
June 29, 2024
Image default
BUSINESS

Στη δημοσιότητα ο απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης της ElvalHalcor

Πιστή στη δέσμευσή της για βιώσιμη ανάπτυξη, διαφάνεια και ενημέρωση όλων των συμμετόχων της, η ElvalHalcor δημοσίευσε πρόσφατα τον 16ο Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης. Με στόχο τη διαρκή βελτίωση του συνολικού αποτυπώματος της παραγωγής και των προϊόντων της, η εταιρία έλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες το 2023 για την επίτευξη των στόχων της πράσινης συμφωνίας. Ανάμεσα σε αυτές ήταν η δημοσίευση της πρώτης έκθεσης TCFD, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Task Force on Climate-Related Financial Disclosures (TCFD), η επιτυχής ολοκλήρωση της επαναπιστοποίησης του τομέα έλασης αλουμινίου σύμφωνα με το πρότυπο ASI (Aluminium Stewardship Initiative) Performance Standard v.3.1, η ένταξη στην πρωτοβουλία Aluminium Forward 2030 και n συμμετοχή στη διεθνή διάσκεψη COP28 στο Ντουμπάι για την αύξηση των δεικτών ανακύκλωσης των κουτιών αλουμινίου (αναψυκτικών και ποτών) σε όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η δέσμευση και η συνεχής προσπάθεια της ElvalHalcor για βιώσιμη ανάπτυξη επισφραγίζεται με σημαντικές διακρίσεις που επιτεύχθηκαν εντός του 2023. Πιο συγκεκριμένα διακρίθηκε με τη βαθμίδα GOLD στην πλατφόρμα αξιολόγησης EcoVadis που την κατατάσσει στο κορυφαίο 5% των εταιριών που έχουν αξιολογηθεί στην πλατφόρμα.

Ο κεντρικός ρόλος των προϊόντων αλουμινίου για την κυκλική οικονομία και την επίτευξη των στόχων της πράσινης συμφωνίας, όπως και η καθοριστική σημασία του χαλκού στην ενεργειακή μετάβαση και στην ανάπτυξη των βιώσιμων τεχνολογιών, αποτελούν βασικούς πυλώνες της στρατηγικής της ElvalHalcor για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Σε αυτήν εντάσσεται και η συστηματική επένδυση της εταιρίας στην εκπαίδευση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και η δημιουργία ενός ασφαλούς και συμπεριληπτικού χώρου εργασίας, με δυνατότητες προοπτικής και προσέλκυσης ταλέντων. Το 2023 η εταιρία επένδυσε στην εξέλιξη των ανθρώπων της με περισσότερες από 49.000 ώρες εκπαίδευσης, ενώ κορυφαία και αδιαπραγμάτευτη αρχή για την ElvalHalcor είναι πάντα η υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων και συνεργατών της.

Μπορείτε να διαβάσετε τον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης 2023 της ElvalHalcor εδώ

Related posts

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Ο Ν. Καραμπατέας νέο μέλος στο ΔΣ

banks

Στο πλευρό του ΔΙΕΚ Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας η Eurolife FFH

banks

Coca-Cola και Ίδρυμα Μποδοσάκη ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα πρωτοποριακό μοντέλο συνεργασίας για έναν ανώτερο κοινό σκοπό

banks

ΒΕΘ: Ανάγκη για ουσιαστικά και γενναία μέτρα στήριξης του επιχειρείν

banks

Ανοιχτούς διαύλους με την Κίνα θέλουν οι ΗΠΑ – Ο Μπάιντεν «παρακολουθεί στενά» τις διαδηλώσεις

banks

Noval Property: Τέταρτη περίοδος εκτοκισμού πράσινου ομολογιακού

banks