Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την ευκαιρία της επίσκεψής της στη Ρώμη, μετέβη στην έδρα της Κοινότητας Sant’Egidio.

Πρόκειται για τον οργανισμό  που έχει αναλάβει για λογαριασμό του Ιταλικού Κράτους τη μετεγκατάσταση προσφύγων, μεταξύ των οποίων μεγάλος αριθμός ασυνόδευτων ανηλίκων, από τη Λέσβο και γενικότερα την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανθρωπιστικοί Διάδρομοι».

Η κυρία Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων της κοινότητας αυτής, ενημερώθηκε για το έργο και τις δραστηριότητές του και συναντήθηκε με οικογένειες προσφύγων.

Αμέσως μετά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με μεγάλη συγκίνηση περιηγήθηκα στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων του Sant’Edigio και συνομίλησα με τους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους αναζητώντας καταφύγιο σε χώρες όπου επικρατεί ειρήνη και ασφάλεια. Το Κέντρο αυτό ανοίγει πράγματι «διαδρόμους ανθρωπισμού». Προσφέρει στους κατατρεγμένους που αναγκάστηκαν να πάρουν τον δύσκολο δρόμο του εκπατρισμού για να διαφύγουν από πολέμους και διώξεις, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Είναι μια εστία γενναιοδωρίας, αλληλεγγύης, προστασίας και ανθρωπιάς, μια υπόσχεση για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον φόβο, ένα μέλλον που μπορεί να βιωθεί με ελευθερία, αξιοπρέπεια και ασφάλεια».

Γράψτε το σχόλιό σας