22.2 C
Athens
September 25, 2024
Image default
POLITICS

Στον Άρειο Πάγο για ΚΕΕΛΠΝΟ και Λινού ο Πολάκης

Μήνυση «κατά παντός υπευθύνου», σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τις δραστηριότητες του φορέα «ΠΡΟΛΗΨΙΣ», οι οποίες «ενδέχεται να έχουν προκαλέσει στο Δημόσιο ζημιά άνω των 5.000.000 ευρώ», θα καταθέσει το πρωί της Τρίτης (25/9) ο Παύλος Πολάκης.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχνά την Αθηνά Λινού, η οποία σχετίζεται με το Ινστιτούτο PROLEPSIS, μολονότι η ίδια έχει πια διαγραφεί από το κόμμα. Παράλληλα, ο κ. Πολάκης ζητεί το σκεπτικό της απόφασης για την αθώωση των πρώην συνεργατών του Άδωνη Γεωργιάδη στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Από το περιβάλλον του Παύλου Πολάκη εκτιμούν, ειδικά για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, ότι αθώωσή τους έγινε κατ’ αντιστοιχία με «τα αδιευκρίνιστα του κ. Γεωργιάδη» και «τη θεία από τη Νιγηρία» στην αθώωση του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου.

Κατά την ανακοίνωση του γραφείου του, το πρωί της Τρίτης ο κ. Πολάκης θα προβεί στις ακόλουθες ενέργειες.

«Την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου πρόκειται να επισκεφτεί αύριο στις 10.00 το πρωί, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Π. Πολάκης, προκειμένου να καταθέσει:

1. Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τις δραστηριότητες του φορέα “ΠΡΟΛΗΨΙΣ Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Προληπτικής και Εργασιακής Ιατρικής”. Η εταιρεία που φέρει διακριτικό τίτλο “ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ PROLEPSIS” και με την οποία σχετίζεται άμεσα η ανεξάρτητη βουλευτής κ. Αθηνά Λινού, σύμφωνα με όσα έχει αποκαλύψει ο Π. Πολάκης, ενδέχεται να έχει προκαλέσει στο Δημόσιο ζημία άνω των 5.000.000 ευρώ και παρά το γεγονός αυτό, η δικαιοσύνη παραμένει μέχρι σήμερα ουδέτερος παρατηρητής.

2. Αίτηση κατά και προς αναίρεση της αθωωτικής απόφασης του Γ΄ Τριμελούς Εφετείου Κακ/των Αθηνών, με κατηγορούμενους τους Θεόδωρο Παπαδημητρίου, Σταμάτιο Πουλή, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου κ.λπ. η οποία ήρθε παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση και ως αποτέλεσμα της μη παρουσίας του ΕΟΔΥ, ο οποίος όφειλε να παραστεί προκειμένου να υποστηρίξει την κατηγορία και να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον».

Related posts

Γαλάζιος συναγερμός σε 4+2 Περιφέρειες

banks

Έλεγχοι για θαλάσσια διάβρωση σε τουριστικές περιοχές του Βορείου Αιγαίου

banks

Τουρκάλα δημοσιογράφος που καλούσε σε μποϊκοτάζ των ελληνικών νησιών έβγαλε selfie με τον Μητσοτάκη

banks

Νίκος Παππάς: Σκέφτομαι σοβαρά να κατέβω υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών

banks

Ενισχύει με προπληρωμένες κάρτες ευάλωτα νοικοκυριά ο Δήμος Πειραιά

banks1

Διπλωματικές πηγές: Διευκρινίσεις για την υποστήριξη σε υποψηφιότητες Κύπρου και Τουρκίας στον IMO

banks1