23.9 C
Athens
October 4, 2024
Image default
MARKETS

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή

Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές την Πέμπτη (3/10), καθώς οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή επιβαρύνουν το κλίμα στις διεθνείς αγορές.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,99% στις 515,96 μονάδες, με όλους τους τομείς και τα κυριότερα χρηματιστήρια να κλείνουν στο κόκκινο.

Στους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,72% στις 19.011,55 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,11% στις 8.281,58 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έχασε 1,32% στις 7.477,78 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε απώλειες 1,49% στις 33.173,00 μονάδες, ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε οριακά, κατά 0,05% στις 11.615,88 μονάδες, ενώ ο πορτογαλικός PSI έκλεισε 0,73% χαμηλότερα, στις 6.645,54 μονάδες.

Οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας σημείωσαν απώλειες μετά από πληροφορίες ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να προωθήσει δασμούς έως και 45% προς τους Κινέζους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων (EV) από την Παρασκευή – μια κίνηση στην οποία οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αντιταχθεί. Η Stellantis έκανε βουτιά 4,09%.

Η σημερινές κινήσεις ακολουθούν μία συνεδρίαση με μικτά πρόσημα, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, ενώ εκτιμούσαν, επίσης, τα νέα στοιχεία για την ανεργία στην ευρωζώνη, τα οποία έδειξαν ότι τον Αύγουστο, η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο χαμηλό ρεκόρ του 6,4%.

Το Ισραήλ, νωρίς το πρωί της Πέμπτης, επιτέθηκε στο κέντρο της Βηρυτού, σκοτώνοντας τουλάχιστον έξι ανθρώπους, καθώς καταδιώκει την υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ. Το Ισραήλ άρχισε χερσαίες επιδρομές στον Λίβανο την Τρίτη, ενώ το σημερινό χτύπημα στη Βηρυτό ήρθε μετά την εκτόξευση περίπου 180 βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν στο Ισραήλ νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Οι ισραηλινές αρχές δηλώνουν ότι δεν υπήρξαν θύματα ως αποτέλεσμα της επίθεσης και ότι οι περισσότεροι πύραυλοι αναχαιτίστηκαν.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #ευρωπαϊκά_χρηματιστήρια_ #απώλειες #Πτώση #Μέση_Ανατολή #πόλεμος

Related posts

Η καλύτερη εβδομάδα από τα τέλη Μαρτίου για τις ευρωαγορές

banks

Ελεγχόμενη πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Wall Street: Απώλειες μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό χονδρικής

banks

Θετικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών-Επιτόκια και μάκρο στο επίκεντρο

banks

Double trouble στις ευρωαγορές: Η χειρότερη συνεδρίαση του τελευταίου διμήνου

banks

«Μαζεύτηκαν» οι απώλειες στη Wall Street- «Απέδρασε» με κέρδη ο Nasdaq

banks