28.9 C
Athens
September 28, 2024
Image default
POLITICS

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Μητσοτάκης – «Επιδοτήσεις θα λαμβάνουν μόνο αυτοί που πραγματικά παράγουν»

Ο νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ θα έρθει προς έγκριση στο υπουργικό συμβούλιο πριν του τέλος του καλοκαιριού υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το πρωί της Παρασκευής 21 Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα και είπε πως η Ελλάδα έχει να παίξει το δικό της διακριτό ρόλο και στις αγορές του εξωτερικού αλλά κυρίως προσφέροντας αξιοπρεπές εισόδημα για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς μας.

«Να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου και να κάνουμε τη ζωή τους πιο εύκολη»

Μιλώντας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι ο αγροτικός τομέας θα συνεχίσει να λαμβάνει τις επιδοτήσεις τους υπογραμμίζοντας όμως, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ότι «θα τις λαμβάνουν μόνο αυτοί που πραγματικά παράγουν».

Όπως είπε, «είναι επιβεβλημένο να εξορθολογιστεί ο μηχανισμός των αγροτικών ασφαλίσεων και να γίνει πιο δίκαιος και το ίδιο ισχύει και για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Υπάρχει ένας κανόνας αδιαπραγμάτευτος για την κυβέρνηση. Εισπράττουν στήριξη, επιδοτήσεις, αυτοί οι οποίοι πραγματικά τις δικαιούνται. Και ο νοών νοείτο. Έχουμε βήματα να κάνουμε ακόμα σε αυτή την κατεύθυνση».

Πρόσθεσε πως «έχουμε αποδείξει έμπρακτα ότι στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου, αντιμετωπίζοντας δομικά ζητήματα τα οποία σχετίζονται με το κόστος παραγωγής», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο νέο μηχανισμό επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το αγροτικό ρεύμα και στο πρόγραμμα ΓΑΙΑ στο οποίο είπε ότι θα δοθεί παράταση καθώς και σε παρεμβάσεις για τη μείωση του κόστους των λιπασμάτων, των ζωοτροφών.

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τις πολυεθνικές στον τομέα των τροφίμων, φαίνεται πως τα αντιμετωπίζουμε και στον τομέα των φυτοφαρμάκων», σημείωσε και επανέλαβε ότι «τέτοιες πρακτικές δεν θα γίνουν ανεκτές».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η μεγάλη πρόκληση είναι η επένδυση στην ποιότητα και στην προστιθέμενη αξία. Αυτό είπε, σημαίνει περισσότερη συνεργασία των αγροτών, περισσότερη επένδυση στην τεχνολογία και εκπαίδευση και κατάρτιση πρωτίστως των κατ’ επάγγελμα αγροτών.

«Ο πρωθυπουργός μάς έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις»

Από τη μεριά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας επισήμανε ότι «ο πρωθυπουργός μάς έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις που εδράζονται σε ένα συγκεκριμένο κυβερνητικό σχέδιο που αφορά σύμφωνα με το οποίο ότι πρέπει να κινηθούμε με ταχύτητα στην κατεύθυνση των μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης πρόσθεσε επίσης ότι ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή, το αυξημένο κόστος παραγωγής αλλά και η νέα ΚΑΠ.

Τέλος, ο Κώστας Τσιάρας σημείωσε ότι δόθηκε εντολή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου και να κάνουμε τη ζωή τους πιο εύκολη».

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Related posts

Παπαδημητρίου: «Καλά κάνουν οι νέοι, μουντζώστε μας, έπρεπε να τους λέμε»

banks

Μαζεύει υπογραφές ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού για να μην αυξηθεί ο συντελεστής δόμησης

banks1

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Υπάρχουν παγκόσμιες απειλές που απαιτούν παγκόσμιες λύσεις

banks

Βανδάλισαν καινούργια παιδική χαρά στη Θεσσαλονίκη

banks

ΚΚΕ: Το «ελληνικό όνειρο» Κασσελάκη είναι μία «ξαναζεσταμένη σούπα» συμβιβασμού

banks1

Συνεπιμέλεια: Ενστάσεις και από τον Αθανασίου για το «εξίσου» και το τεκμήριο του 1/3

banks