18.3 C
Athens
April 19, 2024
Image default
MARKETS

Συγκρατημένες κινήσεις στη Wall Street με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Συγκρατημένες κινήσεις στη Wall Street με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Με μεικτά πρόσημα κινείται την Τρίτη (9/4) η Wall Street, ενώ οι επενδυτές προσπαθούν να ανακτήσουν κάποια θετική δυναμική εν όψει της ανακοίνωσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,16% στις 38.831,58 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,07% στις 5.206,27 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite κερδίζει 0,36% στις 16.312,62 μονάδες.

Οι μετοχές ολοκλήρωσαν τη διαπραγμάτευση της Δευτέρας κοντά στην επίπεδη γραμμή, με τον S&P 500 να κλείνει με οριακή πτώση 0,04% και τον Dow Jones να χάνει 0,03%. Ο Nasdaq Composite σημείωσε οριακή άνοδο, της τάξης του 0,03%. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου ξεπέρασε το 4,4%.

Οι επενδυτές αναμένουν την έκθεση της Τετάρτης για τον δείκτη τιμών καταναλωτή, για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς η πολιτική επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας επηρεάζει τον πληθωρισμό. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν ότι, τον Μάρτιο, ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,3%.

«Εάν [ο ΔΤΚ] αποτελέσει έκπληξη, συνεχίζοντας να ανατιμά τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό, νομίζω ότι εκεί μπορεί να υπάρξει κίνδυνος για τις μετοχές», δήλωσε η σύμβουλος επενδυτικής στρατηγικής της iCapital, Anastasia Amoroso, στο CNBC. 

Η Amoroso πρόσθεσε ότι η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων έχει προκληθεί από τη βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης, η οποία υποστηρίζεται από την ισχυρότερη της αναμενόμενης έκθεση για την απασχόληση, που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή. Ωστόσο, όπως σημείωσε, μια συνεχιζόμενη άνοδος της απόδοσης του 10ετούς θα μπορούσε να είναι ανησυχητική για την ευρύτερη αγορά.

Την Τετάρτη, εκτός από την ανακοίνωση του ΔΤΚ, αναμένεται και η δημοσίευση των πρακτικών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ από τη συνεδρίαση του Μαρτίου.

#Wall_Street #nyse #Άνοδος

Related posts

Ανοδικό rebound στις ευρωαγορές με τραπεζικά «καύσιμα»

banks

Morgan Stanley: Αναμένει ένα βραχυπρόθεσμο ράλι στη Wall Street

banks

Ευρωαγορές: Ήπιες απώλειες μετά τα ρεκόρ

banks

Τριμηνιαίο «άλμα» άνω του 7% για τις ευρωαγορές

banks

«Λιμνάζει» στα… ρεκόρ της η Wall Street

banks

Πτώση άνω του 1% στο άνοιγμα των ευρωαγορών ελέω τραπεζών

banks