23.8 C
Athens
September 27, 2024
Image default
WORLD

Συνάντηση Μπάιντεν – Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο: “Η Ρωσία δεν θα επικρατήσει”

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον οποίο υποδέχθηκε στον Λευκό Οίκο, ότι η Ρωσία δεν θα επικρατήσει στον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας.

“Η Ρωσία δεν θα υπερισχύσει”, διεμήνυσε ο Μπάιντεν από το Οβάλ Γραφείο, 39 ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ που προβλέπονται αμφίρροπες και ενδέχεται να κρίνουν εν πολλοίς τη συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο.

Προκειμένου να βοηθήσει την Ουκρανία “να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο”, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε νωρίτερα στρατιωτική βοήθεια εκτιμώμενης αξίας 8 δισ. δολαρίων, χωρίς ωστόσο να ανάψει το πράσινο φως – που προσδοκούσε το Κίεβο – για χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς σε επιθέσεις εναντίον ρωσικών εδαφών.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε από την πλευρά του τη νέα δέσμη στρατιωτικής βοήθειας η οποία – όπως είπε – θα διευκολύνει τη “νίκη” της χώρας του στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας θα έχει επίσης συνομιλίες με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, η οποία έχει υποσχεθεί ότι θα συνεχίσει την πολιτική Μπάιντεν για την υποστήριξη της Ουκρανίας.

Related posts

Μειώθηκαν κατά 18,3% οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων τον Αύγουστο στην ΕΕ

banks

CVS Health: Έχασε τις προβλέψεις για κέρδη και έσοδα – Βουτιά έως και 10% για τη μετοχή

banks

Καζακστάν – Ρωσία: Απειλούνται πόλεις από τις σαρωτικές πλημμύρες

banks

Citigroup: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα τριμηνιαία κέρδη

banks

Ισραήλ – Γάζα: Η εκεχειρία εισέρχεται στην 6η ημέρα, οι μεσολαβητές επιχειρούν να την παρατείνουν

banks

ΗΠΑ: Σε απεργία οι εργαζόμενοι της Washington Post

banks