24.4 C
Athens
September 29, 2024
Image default
WORLD

Συνάντηση του Χακάν Φιντάν με τον Σεργκέι Λαβρόφ – Τι συζήτησαν

Με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ συναντήθηκε την Τρίτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, σύμφωνα με τουρκική διπλωματική πηγή, με τη συζήτηση των δύο ανδρών να επικεντρώνεται στο “οικονομικά θέματα σημαντικά για την Τουρκία” και στον πόλεμο στη Γάζα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη ρωσική πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ, όπου βρέθηκε ο Φιντάν για τη συνεδρίαση τη σύνοδο των BRICS. Ο Φιντάν δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να ενταχθεί στην ομάδα των BRICS, η οποία η Μόσχα φιλοδοξεί πως θα αμφισβητήσει μια μέρα την κυριαρχία των ΗΠΑ στην παγκόσμια οικονομία. 

Ο Φιντάν είχε επίσης συναντήσεις και με άλλους Ρώσους αξιωματούχος, όπως ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Σεργκέι Σοϊγκού και ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών Σεργκέι Ναρίσιν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανακοίνωσε εν τω μεταξύ, ότι σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα έχει επίσης συνάντηση με τον Τούρο υπουργό Εξωτερικών.

Συνάντηση και με τον Κινέζο ΥΠΕΞ

Ο Χακάν Φιντάν στο περιθώριο της συνόδου συναντήθηκε επίσης με τον Κινέζο ομόλογό του Γουάνγκ Γι, σύμφωνα με την ίδια τουρκική διπλωματική πηγή. Ο Φιντάν είχε κάνει την αναφορά στο ενδιαφέρον της Τουρκίας να ενταχθεί στην ομάδα των BRICS κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Πεκίνο.

Η διπλωματική πηγή ανέφερε τέλος ότι ο Φιντάν θα εκπροσωπήσει την Τουρκία σε μια διάσκεψη στην Ελβετία το Σαββατοκύριακο που έχει αντικείμενο την Ουκρανία. Η Άγκυρα έχει εκφράσει την υποστήριξή της στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και έχει παράσχει στρατιωτική υποστήριξη στο Κίεβο, ωστόσο διατηρεί εγκάρδιους δεσμούς και με τη Μόσχα.

Related posts

Ο Σίσι μεταβαίνει στην Άγκυρα για να επισφραγίσει τη συμφιλίωση με τον Ερντογάν

banks

Τουρκία: Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Ανατολική Τουρκία, στην επαρχία Μαλάτια

banks

Η Χάρις ζητάει από τον Τραμπ να συμμετάσχουν στην τηλεμαχία με τα μικρόφωνα ανοιχτά σε όλη τη διάρκειά της

banks

“Σάρωσε” ο Μπάιντεν στη Νότια Καρολίνα

banks

Airbus: Κοντά σε συμφωνία για την πώληση 30 αεροσκαφών τύπου A330neo στη Flynas

banks

ΗΠΑ: Διαδηλωτές διέκοψαν τις εργασίες επιτροπής του Κογκρέσου για τη χορήγηση βοήθειας στο Ισραήλ

banks