Thursday, March 13, 2025
21.3 C
Athens

Συνεργασία Blend Development και Bob W

Η εταιρία ανάπτυξης ακινήτων Blend Development, υπέγραψε με την Bob W, εταιρία λειτουργίας καταλυμάτων φιλοξενίας με τεχνολογικό υπόβαθρο, τη συμφωνία μετατροπής ενός κτιρίου 5.000 τετραγωνικών μέτρων, σε κτίριο 130 σύγχρονων εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων υψηλής αισθητικής σχεδίασης

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση ο κτίριο βρίσκεται επί της οδού Σταδίου 54, στη συμβολή με την οδό Εμμανουήλ Μπενάκη 1, σε ένα από τα πιο εμπορικά σημεία της Αθήνας, στο ιστορικό κέντρο της πόλης και σε πολύ κοντινή απόσταση από σημαντικά μνημεία, αλλά και δίπλα σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η τοποθεσία του κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας, προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε σημεία υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως και στις πιο εμπορικές περιοχές του κέντρου της Αθήνας, καθώς επίσης παρέχει τη δυνατότητα πολλών γαστρονομικών επιλογών. Σε πολλή μικρή απόσταση βρίσκεται η οδός Ερμού, ο πιο εμπορικός δρόμος της Αθήνας με πληθώρα εμπορικών καταστημάτων.

Το κτήριο αγοράστηκε το 2022 και αυτή την περίοδο είναι σε φάση πλήρους ανακατασκευής, περιλαμβανομένων μεγάλης έκτασης στατικών ενισχύσεων, ώστε να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κτίριο εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων, με ισχυρό τεχνολογικό αποτύπωμα, ενσωματόνωντας καινοτόμες κατασκευαστικές λύσεις, ενώ έχει επίσης εγκριθεί και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Ελλάδα 2.0.

Η Blend αυτή την περίοδο αναπτύσσει άλλα δύο ξενοδοχεία, το πρώτο βρίσκεται επί της οδού Πειραιώς, σε μικρή απόσταση από την πλατεία Ομονοίας και αφορά στη δημιουργία 32 εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων, ενώ το δεύτερο βρίσκεται επί της Λ. Συγγρού, δίπλα στο σταθμό ΦΙΞ του Μετρό κι αφορά στην κατασκευή ξενοδοχείου 4 αστέρων, 50 δωματίων.

Οι εργασίες ανακατασκευής στο ακίνητο, προγραμματίζεται να έχουν ολοκληρωθεί εντός του 2025, οι οποίες θα αφορούν και στην ανανέωση της όψης του κτιρίου, με σεβασμό στην ιστορία του κτιρίου και της συγκεκριμένης περιοχής τους κέντρου της Αθήνας.

Το κτίριο θα πάρει πράσινη πιστοποίηση, κατά LEED, έχοντας βελτιώσει τη συνολική ενεργειακή του απόδοση και μειώνοντας σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα κατά τη λειτουργία του, σύμφωνα και με τις αρχές και την αποστολή της Sirec Energy, ενός από τους κύριους επενδυτές του έργου.

Ο κ. Πάρις Καλλιτσάντσης, Διευθύνων Σύμβουλος της Blend Development δήλωσε:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε κι εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με την Bob W, μέσα από τη δεύτερη συμφωνία μας, η οποία συμβάλει σημαντικά στην αναγέννηση της οδού Σταδίου και του κέντρου της Αθήνας γενικότερα».

«Καθώς η ζήτηση για σύγχρονα εξυπηρετούμενα διαμερίσματα συνεχίζει να ανεβαίνει, θεωρούμε αυτή τη συνεργασία ως ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, των καινοτόμων λύσεων φιλοξενίας, σύμφωνα πάντα με τις αυξανόμενες ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη. Με την εξειδίκευση της Bob W και τη συνεργασία με την Primetown, είμαστε σίγουροι ότι το έργο θα θέσει νέα πρότυπα στην αγορά των εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων της Αθήνας».

Ο κ. Niko Karstikko, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Bob W, δήλωσε:

«Η εξασφάλιση ενός καταλύματος σε μια τοποθεσία της πρώτης κατηγορίας επί της οδού Σταδίου αποτελεί το πιο πρόσφατο επίτευγμα στο φιλόδοξο σχέδιο μας, για περαιτέρω ανάπτυξη στην Ευρώπη. Και στο κέντρο αυτής της προσπάθειας είναι η δέσμευσή μας για επαναπροσδιορισμό των αστικών ακινήτων σε υψηλής ποιότητας και σχεδιασμού καταλυμάτων, που πραγματικά αντανακλούν το χαρακτήρα της γειτονιάς τους, ενώ ταυτόχρονα θέτουν νέα φιλόδοξα πρότυπα για τη σύγχρονη φιλοξενία. Ο επαναπροσδιορισμός υφιστάμενων κτιρίων έναντι των νέων κατασκευών μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου από 50-75%.»

«Πιστεύουμε στην Αθήνα και την Ελλάδα γενικότερα, ως μια βιώσιμη αγορά, που βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής μας για τη Μεσόγειο. Για αυτό είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε το τρίτο μας κατάλυμα στην Αθήνα, με πολλά ακόμα στη χώρα μέσα στα επόμενα χρόνια».

Hot this week

Ήπια άνοδος στην Wall Street- Οδεύει προς νέα κερδοφόρα εβδομάδα

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινείται την Παρασκευή (11/10) η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% φτάνοντας τις 42.701,45 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,23% στις 5.803,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο 0,10% στις 18.302,20 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μεικτά

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στον επόμενο τόνο η μετοχή θα γράφει τα 20 ευρώ

Κάποιος να αλλάξει την μπαταρία στο ακουστικό της αγοράς γιατί δεν άκουγε που δεν άκουγε τελευταία τα θετικά νέα των εταιρειών, τώρα έχει κουφαθεί τελείως. Ό,τι και να πλησιάσεις να της πεις στο αυτί, ό,τι και αν της φωνάξεις, ακόμα και μπόμπα από ένα μεγάλο επενδυτικό deal να της πετάξεις δίπλα της, αυτή στην κοσμάρα

Related Articles

Popular Categories

READ MORE