26.1 C
Athens
June 29, 2024
Image default
WORLD

Συρία: Τουλάχιστον 16 νεκροί σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ

Ιρανικό, κρατικό μέσο ενημέρωσης ανέφερε σήμερα ότι ένας Ιρανός στρατιωτικός σύμβουλος σκοτώθηκε τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ εναντίον εργοστασίου, κοντά στο Χαλέπι, όπου σκοτώθηκαν συνολικά 16 άνθρωποι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Από την έναρξη του πολέμου στη Συρία, το 2011, το Ισραήλ εξαπολύει σποραδικά πλήγματα εναντίον του στρατού του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ και των φιλοϊρανικών οργανώσεων που τον στηρίζουν. Το Ιράν, στενός σύμμαχος του Άσαντ, έχει αναπτύξει “στρατιωτικούς συμβούλους” στη χώρα.

“Κατά την επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος στο Χαλέπι την περασμένη νύχτα, ο Σαΐντ Αμπιάρ, ένας από τους συμβούλους του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης στη Συρία, έπεσε μάρτυρας” μετέδωσε το πρακτορείο Tasnim.

Σύμφωνα με το OSDH, τα πλήγματα είχαν ως στόχο ένα εργοστάσιο όπου έχουν τη βάση τους φιλοϊρανικές οργανώσεις. Από την επίθεση αυτή “προκλήθηκαν ισχυρές εκρήξεις” και σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι, “Σύροι και ξένοι”, πρόσθεσε η οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 12 νεκρούς.

Το υπουργείο Άμυνας της Συρίας ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι “μετά τα μεσάνυχτα (…) ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση (…) με στόχο ορισμένες θέσεις κοντά στο Χαλέπι”. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν “πολλοί νεκροί” και “υλικές ζημιές”, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με το OSDH, η κοινότητα όπου βρίσκεται το εργοστάσιο, η Χαγιάν, ελέγχεται από φιλοϊρανικές οργανώσεις στις οποίες μετέχουν Σύροι και αλλοδαποί.

Related posts

O ΟΗΕ ζητεί την άμεση απελευθέρωση των ομήρων στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς

banks

Στις κάλπες σήμερα οι Σλοβάκοι για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών

banks

Ερντογάν για συνάντηση με Μητσοτάκη: Μπορούμε να επιλύσουμε τις διαφορές μας σε ορισμένα ζητήματα

banks

Μεσανατολικό: Μια ακόμη ομάδα τραυματιών έφθασε από τη Γάζα στην Αίγυπτο

banks

Η Γαλλία ανακοίνωσε “έκτακτα μέτρα” για τις σαρωτικές πλημμύρες στο βόρειο τμήμα της χώρας

banks

Σε πλήρη εξέλιξη η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με drones- Αναχαιτίσεις από την ισραηλινή αεράμυνα- Εκρήξεις ακούγονται στην Ιερουσαλήμ

banks