Tuesday, March 11, 2025
14.5 C
Athens

Συρία: Τουλάχιστον 16 νεκροί σε συγκρούσεις των δυνάμεων ασφαλείας με υποστηρικτές του Άσαντ

Τουλάχιστον 16 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της Συρίας σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με ένοπλους υποστηρικτές του προηγούμενου καθεστώτος, του Μπασάρ αλ Άσαντ, μετέδωσε ένα συριακό τηλεοπτικό κανάλι που πρόσκειται στη νέα κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Syria TV, οι συγκρούσεις αυτές συνεχίζονται στην περιοχή της Τζάμπλεχ, στην επαρχία της Λαττάκειας, το προπύργιο της μειονότητας των Αλαουιτών από την οποία προέρχεται η οικογένεια Άσαντ.

Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Sana, επικαλούμενο μια πηγή του υπουργείου Άμυνας, μετέδωσε ότι “απομεινάρια των παραστρατιωτικών ομάδων” του Άσαντ εξαπέλυσαν συντονισμένες επιθέσεις σε διάφορες περιοχές. Ενισχύσεις είναι καθ’ οδόν για την περιοχή της Τζάμπλεχ, πρόσθεσε.

Η αποκατάσταση και η διατήρηση της ασφάλειας σε όλη τη Συρία είναι η μεγαλύτερη και πιο επείγουσα πρόκληση για τη νέα κυβέρνηση που ανέλαβε την εξουσία αφού οι ισλαμιστές αντάρτες ανέτρεψαν τον Άσαντ, στις 8 Δεκεμβρίου 2024.

“Οι ένοπλες ομάδες τις οποίες αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή της Λαττάκειας ανήκουν στον εγκληματία πολέμου Σουχέιλ αλ Χάσαν, ο οποίος διέπραξε τις χειρότερες σφαγές σε βάρος του συριακού λαού”, είπε ο αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το Sana.

Οι νέες αρχές διεξάγουν το τελευταίο διάστημα επιχειρήσεις ασφαλείας στη Λαττάκεια και τη γειτονική επαρχία της Ταρτούς. Νωρίτερα σήμερα, η κατάσταση κλιμακώθηκε στο Μπέιτ Άανα, το χωριό από το οποίο κατάγεται ο Σουχέιλ αλ Χάσαν, όταν κάτοικοι εμπόδισαν τη σύλληψη ενός προσώπου που ήταν ύποπτο για λαθρεμπόριο όπλων, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι δυνάμεις ασφαλείας ξεκίνησαν μια επιχείρηση αλλά ήρθαν αντιμέτωπες με ενόπλους.

Νωρίτερα, το Sana μετέδωσε ότι “ένοπλοι άνδρες πυροβόλησαν εναντίον των ανδρών και των οχημάτων του υπουργείου Άμυνας κοντά στο χωριό, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος (σ.σ. μέλος των δυνάμεων ασφαλείας) και να τραυματιστούν πολλοί άλλοι”.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ με ελικόπτερα εναντίον ενόπλων στο χωριό Μπέιτ Άανα και τη γύρω δασική περιοχή, ενώ βομβάρδισαν με το πυροβολικό ένα γειτονικό χωριό. Οι τοπικοί θρησκευτικοί ηγέτες των Αλαουιτών κάλεσαν τους κατοίκους “να διαδηλώσουν ειρηνικά” αύριο Παρασκευή.

Αυτήν την εβδομάδα, τέσσερις άμαχοι και δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν στη Λαττάκεια κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων του στρατού.

-

Hot this week

Ήπια άνοδος στην Wall Street- Οδεύει προς νέα κερδοφόρα εβδομάδα

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινείται την Παρασκευή (11/10) η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% φτάνοντας τις 42.701,45 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,23% στις 5.803,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο 0,10% στις 18.302,20 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μεικτά

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στον επόμενο τόνο η μετοχή θα γράφει τα 20 ευρώ

Κάποιος να αλλάξει την μπαταρία στο ακουστικό της αγοράς γιατί δεν άκουγε που δεν άκουγε τελευταία τα θετικά νέα των εταιρειών, τώρα έχει κουφαθεί τελείως. Ό,τι και να πλησιάσεις να της πεις στο αυτί, ό,τι και αν της φωνάξεις, ακόμα και μπόμπα από ένα μεγάλο επενδυτικό deal να της πετάξεις δίπλα της, αυτή στην κοσμάρα

Related Articles

Popular Categories

READ MORE