27.3 C
Athens
July 8, 2024
Image default
POLITICS

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Εμμονή στον τοξικό λόγο και ακατάσχετη κινδυνολογία για να «τρομάξει» τους πολίτες

Τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις οικονομικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζει με ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για «εμμονή στον τοξικό λόγο και ακατάσχετη κινδυνολογία».

Όπως αναφέρει για όσα είπε ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε, στην αποψινή του συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του STAR, αόριστα ψέματα για την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να καταπολεμήσει την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια».

«Θα συμφωνήσουμε μαζί του πως ‘μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν’. Γι’ αυτό ακριβώς και οι δικές μας λύσεις είναι κοστολογημένες και άμεσα εφαρμόσιμες», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσθέτει χαρακτηριστικά: «Εκτός εάν ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί πως οι λύσεις θα έρθουν με επιστολές ‘παρωδία’ στην Κομισιόν. Κουράσατε πια κ. Μητσοτάκη».

Κατά τα άλλα, τονίζει καταληκτικά η Κουμουνδούρου, «το μόνο που έμεινε και από αυτή τη συνέντευξη του κου. Μητσοτάκη, είναι η εμμονή του στον τοξικό λόγο και μια ακατάσχετη κινδυνολογία μήπως και καταφέρει να ‘τρομάξει’ τους πολίτες».

Τι δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για ανέξοδες εξαγγελίες, που δεν είναι εφικτές.

«Τα δύο νομοσχέδια θα μας κοστίσουν 45 δισ. ευρώ τον χρόνο», είπε για τις προτάσεις νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και για το φορολογικό.

«Δεν μπορούμε να ξαναζήσουμε εποχές 2012 και 2015, όταν κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την οργή της κοινωνίας, ήρθαν στα πράγματα και έταξαν μαγικές λύσεις με χρήματα που δεν υπήρχαν, για να φτάσουμε στα όρια της χρεοκοπίας», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, ανέφερε πως «δεν είναι λύση να μοιράζουμε χρήματα που δεν διαθέτουμε, ακολουθώντας μια συνταγή του παρελθόντος, η οποία μπορεί να έχει νέο περιτύλιγμα, πλην όμως η δημαγωγία της αντιπολίτευσης δεν έχει αλλάξει».

Related posts

Ακάρ: «H Eλλάδα είναι χώρα με επεκτατικές βλέψεις»

banks

Διπλωματικές πηγές – Προτροπές ΗΠΑ και Γαλλίας προς τα κράτη να συμμορφωθούν με το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας

banks

«Η Ελλάδα εφαρμόζει δίκαιη και αυστηρή πολιτική για το μεταναστευτικό », λέει ο Μητσοτάκης

banks

Διόνυσος: Αγώνας δρόμου προς τιμήν του Αντώνη Συκάρη

banks

Σκέρτσος – Η παραδοχή του υπουργού Επικρατείας – Τα μέτρα για την εστίαση είναι πιο αυστηρά σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη

banks

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη – Η απάντηση Χαρδαλιά για τις καταγγελλόμενες καθυστερήσεις

banks