26 C
Athens
June 28, 2024
Image default
POLITICS

ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για Κέρκυρα: Αισχρή επίθεση σε βάρος μίας εκ των συγγενών θυμάτων των Τεμπών

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, για τα τεκταινόμενα στην Κέρκυρα, όπου  η αδερφή των διδύμων ( της Θωμαΐδος και της Χρύσας Πλακιά) που σκοτώθηκαν στα Τέμπη, διέκοψε την ομιλία Μητσοτάκη, φωνάζοντας «δικαιοσύνη» και απομακρύνθηκε βίαια.

«Η τραγωδία των Τεμπών συνεχίζει να πονάει τους πολίτες και η συγκάλυψη σε αυτό το αδιανόητο έγκλημα έχει αφήσει ανοιχτές πληγές στην κοινωνία και ιδιαίτερα στους τραγικούς συγγενείς των θυμάτων.

Σαν να μην έφθανε η συγκάλυψη, πλέον έχουμε και τη χθεσινή αισχρή επίθεση στην Κέρκυρα μίας εκ των συγγενών που ήθελε να εκφράσει τη διαμαρτυρία της την ώρα της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη», αναφέρεται στην  ανακοίνωση.

«Ντροπή»

«Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντί να σιωπήσει ή να ζητήσει συγγνώμη, επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέγοντας για μία ακόμη φορά ψέματα». αναφέρει η Κουμουνδούρου και προσθέτει:

«Αρχικά είπε πως δεν γνώριζε ο κ. Μητσοτάκης πως ανάμεσα σε κείνους που διαμαρτύρονταν ήταν συγγενείς θυμάτων, λες κι αυτό μπορεί να δικαιολογήσει την απαράδεκτη στάση του ίδιου και της ασφάλειας του.

Έφτασε μάλιστα να πει ψέματα πως δήθεν ο Κυρ. Μητσοτάκης ζήτησε να τους αφήσουν να μιλήσουν, ενώ ακούγεται καθαρά στο βίντεο να απευθύνεται στην συγγενή των θυμάτων με απαξιωτικό και αλαζονικό ύφος.

Η λέξη ντροπή είναι ίσως μικρή για να τους χαρακτηρίσει».

Τι είπε ο Π. Μαρινάκης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο OPEN, είπε ότι ήταν ζήτημα της φρουράς του πρωθυπουργού.

«Η επικοινωνία που έπρεπε να γίνει έχει γίνει. Δεν είναι κάποια πολιτική ευθύνη, αλλά ζήτημα της φρουράς. Ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε ποιοι ήταν αυτοί που φώναζαν.

Ειδικά στην υπόθεση των Τεμπών υπάρχει ευαισθησία. Ο κ. Πλακιάς είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει εκφράσει τον πόνο του και την οργή του και το μόνο που θέλει είναι δικαιοσύνη. Υπάρχει απόλυτος σεβαστός στους ανθρώπους αυτούς και το αίτημα είναι κοινό.

Δικαιοσύνη χωρίς αστερίσκους αμερόληπτα και χωρίς να καπηλευόμαστε ειδικά προεκλογικά αυτή την υπόθεση. Είναι ιερό καθήκον της πολιτείας να αφήσει την δικαιοσύνη ήσυχη να κάνει την δουλειά της».

Related posts

Δένδιας για Τουρκία: Δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις στο Διεθνές Δίκαιο

banks

Οι «νέες σχέσεις» με την Τουρκία και η θετική ατζέντα του υπουργείου Εξωτερικών

banks

Θεριεύει η «πολεμική μηχανή» του Ερντογάν

banks

«Να βάλουμε τέλος στον κύκλο της βίας» – Άτυπο Συμβούλιο ΕΕ για τη βία κατά των γυναικών

banks

Νέα Αριστερά: Μητσοτάκης και ΝΔ δεν συμμετέχουν στον αγώνα κατά της Aκροδεξιάς

banks

Τέμπη: Η Hellenic Train δεν ενημέρωσε ποτέ ότι τα τρένα της είναι «τυφλά» και διαφήμιζε ασφαλή ταξίδια

banks1