Sunday, February 23, 2025
9.2 C
Athens

ΣΥΡΙΖΑ: Πολλές αρνητικές πρωτιές για το Μετρό Θεσσαλονίκης – Η κυβέρνηση παραμένει υπόλογη

«Ακόμα ένα επεισόδιο ήρθε να προστεθεί σήμερα το πρωί στη μακριά λίστα των προβλημάτων στη λειτουργία του μετρό Θεσσαλονίκης. Λίγο μετά τις 11.30 το πρωί της Παρασκευής, το μετρό σταμάτησε να λειτουργεί σε όλο το μήκος της γραμμής. Τα δρομολόγια επανήλθαν σε κανονική λειτουργία σχεδόν μιάμιση ώρα μετά!», τονίζει ο τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Σημειώνει πως «για την απίστευτη ταλαιπωρία των επιβατών και τα πολλά ερωτηματικά που προκάλεσε για ακόμα μία φορά η άκρως προβληματική λειτουργία του μετρό Θεσσαλονίκης, η διαχειρίστρια εταιρεία Thema ενημέρωσε σε λιτή ανακοίνωσή της ότι η ‘προσωρινή’ (!!) διακοπή της λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης έγινε ‘για να διενεργηθεί προληπτικός έλεγχος, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, λόγω ενδείξεως στο Κέντρο Ελέγχου που αφορούσε την ετοιμότητα εφεδρικού συστήματος’».

Ο κ. Μεϊκόπουλος τονίζει χαρακτηριστικά πως «δεν έκρινε απαραίτητο η διαχειρίστρια εταιρεία να ενημερώσει για ποιο λόγο ο προληπτικός έλεγχος έγινε τρεις μήνες μετά την επίσημη έναρξη των δρομολογίων του μετρό και όχι νωρίτερα».

Και αναρωτιέται, «άραγε ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Υποδομών & Μεταφορών μπορεί να διαβεβαιώσει ότι ολοκληρώθηκαν στο μετρό Θεσσαλονίκης τα δοκιμαστικά δρομολόγια 18μηνης διάρκειας πριν την έναρξη λειτουργίας; Αν ναι, ποιος ο λόγος της διακοπής των δρομολογίων, μήνες μετά την έναρξη του μετρό, για ‘προληπτικό έλεγχο’;».

«Η ολιγόμηνη λειτουργία του μετρό Θεσσαλονίκης μετρά πολλές αρνητικές πρωτιές»

«Αναρωτιόμαστε, επίσης, δεν οφείλουν οι αρμόδιοι να διασφαλίζουν την αδιάκοπη ετοιμότητα στην τροφοδότηση του μετρό με ρεύμα, μέσω ειδικού υποσταθμού παραγωγής ενέργειας γι΄αυτό το σκοπό; Μία οποιαδήποτε ένδειξη θα οδηγεί σε ακινητοποίηση των συρμών για ώρες σε όλο το μήκος της γραμμής;», σημειώνει ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

Για να υπογραμμίσει ότι «η αλήθεια είναι πως διαχειρίστρια εταιρεία και υπουργείο δεν μπορούν να δώσουν πειστικές απαντήσεις για το γιατίσε μόλις τρείς μήνες λειτουργίας, το Μετρό της συμπρωτεύουσας μετρά επαναλαμβανόμενα σουρεαλιστικά περιστατικά».

Υπενθυμίζει, άλλωστε, τις «εικόνες με πολίτες να περπατούν μέσα στη σήραγγα επί 15 λεπτά δίπλα σε ηλεκτροφόρα καλώδια λόγω βλάβης συρμού, εικόνες με πολίτες να στοιβάζονται σε ουρές στα εκδοτήρια εισιτηρίου που λόγω βλάβης δεν λειτουργούσαν, συρμοί να ακινητοποιούνται μεταξύ σταθμών και να επιστρέφουν χειροκίνητα, σταθμοί ολόκληροι να κλείνουν λόγω απροσδιόριστης βλάβης».

«Η ολιγόμηνη λειτουργία του μετρό Θεσσαλονίκης μετρά πολλές αρνητικές πρωτιές», τονίζει και προσθέτει ότι «πουθενά στον κόσμο δεν έχουμε δει ανάλογες σκηνές», ενώ «στο μετρό της Αθήνας, που λειτουργεί εδώ και πάνω από μία εικοσαετία, δεν έχουν συμβεί ποτέ αντίστοιχα περιστατικά».

«Η κυβέρνηση παραμένει υπόλογη καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει στους Θεσσαλονικείς ένα σύγχρονο, αξιόπιστο και ασφαλές συγκοινωνιακό μέσο», σημειώνει καταληκτικά ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Hot this week

Ήπια άνοδος στην Wall Street- Οδεύει προς νέα κερδοφόρα εβδομάδα

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινείται την Παρασκευή (11/10) η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% φτάνοντας τις 42.701,45 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,23% στις 5.803,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο 0,10% στις 18.302,20 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μεικτά

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στον επόμενο τόνο η μετοχή θα γράφει τα 20 ευρώ

Κάποιος να αλλάξει την μπαταρία στο ακουστικό της αγοράς γιατί δεν άκουγε που δεν άκουγε τελευταία τα θετικά νέα των εταιρειών, τώρα έχει κουφαθεί τελείως. Ό,τι και να πλησιάσεις να της πεις στο αυτί, ό,τι και αν της φωνάξεις, ακόμα και μπόμπα από ένα μεγάλο επενδυτικό deal να της πετάξεις δίπλα της, αυτή στην κοσμάρα

Related Articles

Popular Categories

READ MORE