26.4 C
Athens
June 28, 2024
Image default
POLITICS

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωταθλήτρια ακρίβειας στα τρόφιμα η Ελλάδα – Παρά τα 2,5 δισ. υπερπλεόνασμα, η ΝΔ δεν μειώνει το ΦΠΑ

Για ελληνικό πρωταθλητισμό στην ακρίβεια κάνει λόγο, για μία ακόμη φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την «εμμονή» στο να διατηρεί υψηλό τον ΦΠΑ στα τρόφιμα.

Όπως υπογραμμίζει, «σύμφωνα με τη Eurostat, η Ελλάδα ήταν, για το 2023, η ακριβότερη χώρα της Ε.Ε. στα γαλακτοκομικά προϊόντα, δηλαδή το γάλα, το τυρί και τα αυγά (38% πάνω από τον κοινοτικό μέσο όρο)».

Παράλληλα, στην κατηγορία έλαια-λίπη, προσθέτει, «ήταν η τέταρτη ακριβότερη χώρα (26,3% πάνω από τον μέσο κοινοτικό όρο), ενώ ακριβότερα πληρώσαμε και το ψωμί».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει να μειώσει τους έμμεσους φόρους. Για να μην αυξηθεί η κατανάλωση, λέει ο κ. Χατζηδάκης. Για να συνεχίσουμε να τρώμε λιτά, θα εννοεί», σημειώνει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου.

Και τονίζει πως «μιλάμε για την κυβέρνηση που διατηρεί τον μειωμένο ΦΠΑ στον καφέ ‘στο χέρι’, ως επιτυχημένο μέτρο, αλλά βρίσκει ανούσια και πιθανά ατελέσφορη τη μείωση/μηδενισμό του ΦΠΑ στο τυρί, στο γάλα, στο κρέας».

«Μην παίζετε με τη νοημοσύνη μας κ. Σκέρτσο»

«Μιλάμε για την κυβέρνηση που έχει 2,4 δισ. ευρώ υπερπλεόνασμα στο πρώτο τετράμηνο του 2024, αλλά δεν μειώνει ούτε έναν φόρο», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κλείνει την ανακοίνωσή του με ένα χαρακτηριστικό υστερόγραφο: «Ο κ. Σκέρτσος μπορεί να σερβίρει μαγειρεμένα γραφήματα, αλλά αυτό που ετοίμασε δεν… τρώγεται. Κατανοούμε ότι θέλει να καταλήξει στο ‘πόσα να μας δώσει και αυτός ο Κυριάκος;’, αλλά ας αποσύρει την ανάρτησή του, στην οποία, μεταξύ άλλων, υπολογίζει εσκεμμένα τον πληθωρισμό της Ισπανίας (και τον συγκρίνει με τον πληθωρισμό της Ελλάδας), συμπεριλαμβάνοντας στον υπολογισμό του και την περίοδο πριν από τη λήψη μέτρων της ισπανικής κυβέρνησης για μείωση του εκεί ΦΠΑ. Παίζουν που παίζουν με τη διαβίωση των Ελλήνων, μην παίζουν και με τη νοημοσύνη μας».

Ιδού η ανάρτηση Σκέρτσου, στην οποία κάνει λόγο για «αρνητικό παράδειγμα της Ισπανίας, με τον χαμηλότερο ΦΠΑ και τον υψηλότερο πληθωρισμό»:

Related posts

Μητσοτάκης για Πετρούνια – «Μας γέμισε χαρά με το πείσμα και το ήθος του»

banks

Θριαμβολογίες Βρούτση για την… ανακύκλωση των μέτρων κατά της αθλητικής βίας

banks

Nάντια Γιαννακοπούλου : Συντετριμμένη από τον θάνατο αγαπημένου της προσώπου

banks

Μακρόν στα ΝΕΑ – Η φιλία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας είναι γερή και συνεχίζεται

banks

«Η μάχη κατά της ακρίβειας είναι η σημαντικότερη μάχη που δίνει η κυβέρνηση» λέει ο Μαρινάκης

banks1

Βαρβιτσιώτης: Η Βουλή έμεινε χωρίς εκπρόσωπο της οικογένειας μετά από 180 χρόνια

banks1