30.1 C
Athens
June 29, 2024
Image default
POLITICS

ΣΥΡΙΖΑ: Συσκέψεις για την επόμενη ημέρα και ίδρυση Ινστιτούτου – Σε ανοιχτή γραμμή Κασσελάκης και Κουμουνδούρου

Στα απόνερα των αποτελεσμάτων της ευρωκάλπης συνεδρίασαν σήμερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στο γραφείο του προέδρου της ΚΟ Σωκράτη Φάμελλου. Παρόντες ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου Μανώλης Καπνισάκης, όπου σε ανοιχτή γραμμή με τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη -που βρίσκεται στις Σπέτσες- συζήτησαν για τα επόμενα βήματα στα οποία περιλαμβάνεται η ίδρυση Ινστιτούτου.

Οι πληροφορίες μιλούν για  Ινστιτούτο κατά της ακροδεξιάς με την ονομασία Center for European Progress το δημιουργεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης. Από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι η ίδρυση θέλει λίγα βήματα ακόμα απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για να ξεκινήσει. Θα έχει έδρα Αθήνα και Νέα Υόρκη, όπου θα πραγματοποιεί δράσεις και έρευνες.

Συνεδριάζει την Πέμπτη η ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ

Επιπλέον, την  Πέμπτη συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ  στις 5.30 το απόγευμα για την αποτίμηση των αποτελεσμάτων αλλά και για πολιτικές προτάσεις και πρωτοβουλίες.

Ως προς τις εκλογές, το μήνυμα που έστειλε η Κουμουνδούρου είναι ότι « η μεταβολή του πολιτικού σκηνικού έχει ήδη ξεκινήσει. Το χτύπημα της κυβερνητικής αλαζονείας που ήταν ο βασικός μας στόχος, αποτελεί την καύσιμη ύλη των επερχόμενων διεργασιών. Βρισκόμαστε ήδη σε περίοδο προσαρμογής και εξέλιξης, ώστε να ανταποκριθούμε καλύτερα στις ανάγκες της κοινωνίας και να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις της νέας πολιτικής πραγματικότητας», επισημαίνουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου, προδιαγράφοντας έτσι εν μέρει και τα επόμενα βήματα τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επεξεργαστεί «με ηρεμία και αισιοδοξία».

Τα ίδια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν  «οι επόμενες κινήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουν μεθοδικά, πάντα με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία και στο συλλογικό ζητούμενο του αριστερού και προοδευτικού κόσμου, ώστε να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στις πολιτικές εκμηδενισμού του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου».
Η αποτίμηση των αποτελεσμάτων από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε παρά να γίνει υπό το πρίσμα των διαλυτικών συνθηκών που δημιουργήθηκαν στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τον τελευταίο χρόνο.

Κύκλοι της Κουμουνδούρου έχουν από επισημάνει ότι « το μέτρο σύγκρισης για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, δεδομένου ότι μετά από δύο οδυνηρές ήττες, αποχώρηση Τσίπρα και δύο διασπάσεις, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βρέθηκε δημοσκοπικά σε μονοψήφια νούμερα μεταξύ 8 και 9,5 %.

Related posts

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το κλειστό γυμναστήριο Μελισσίων

banks1

Εκλογές 2023:Στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο Κωνσταντίνος Τασούλας για τα επίσημα αποτελέσματα

banks

Στάχτη στα μάτια των αγροτών οι εξαγγελίες Μητσοτάκη

banks1

Στρατηγικός διάλογος Ελλάδας – ΗΠΑ για θέματα ενέργειας

banks

Σύμπνοια με Λιθουανία για το πλαφόν στο αέριο – Ανταλλαγή «τεχνογνωσίας» για προσφυγικό

banks

Το ΠΑΣΟΚ διέγραψε την Ζέφη Δημαδάμα μετά το διορισμό της στη θέση της γγ ισότητας

banks1