25.9 C
Athens
July 3, 2024
Image default
ECONOMY

Σ. Διαμαντίδης στο Naftemporiki TV: Σημαντική η νίκη του ΕΛΚ προς αποφυγή ακραίων προτάσεων

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και συγκεκριμένα την άνοδο της ακροδεξιάς, σχολίασε ο πρόεδρος ΣΕΒΕ – Συνδέσμου Εξαγωγέων, Συμεών Διαμαντίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Ιn Business» με την Μαρία Σμιλίδου στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.

«Σημαντική η νίκη του ΕΛΚ προς αποφυγή ακραίων προτάσεων»

Αρχικά ο κ. Διαμαντίδης αναφορικά με την άνοδο της ακροδεξιάς σχολίασε πως «Αυτό δημιουργεί κάποιες ανησυχίες γιατί κι αυτά τα κόμματα είναι κατά της πράσινης ανάπτυξης. Βέβαια η πράσινη ανάπτυξη στην Ευρώπη έγινε πολύ γρήγορα και πολύ βίαια και πιθανόν να δούμε πολλές μεγάλες αλλαγές. Το παρήγορο βέβαια, είναι ότι το λαϊκό κόμμα αύξησε τις έδρες του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αυτό είναι σημαντικό, ώστε να μην μπορούν να παρθούν κάποιες αποφάσεις οι οποίες θα είναι ακραίες».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «Οι ευρωπαίοι θα πρέπει να κάτσουμε όλοι κάτω, να βρούμε περισσότερες λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο».

«Οι εξαγωγές τα τελευταία 15 χρόνια αναπτύχθηκαν εν μέσω κρίσεων και μέσω κρίσεων γιγαντώθηκαν»

Όσον αφορά στο πώς επηρεάζονται οι εξαγωγές από τις νέες εξελίξεις ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, «οι εξαγωγές τα τελευταία 15 χρόνια αναπτύχθηκαν εν μέσω κρίσεων και μέσω κρίσεων γιγαντώθηκαν. Παρόλα τα οικονομικά προβλήματα που έχουν διάφορες χώρες, οι ελληνικές εξαγωγές αυξήθηκαν 11% τον Απρίλιο του 24, σε σχέση με τον Απρίλιο του 23. Δεν μπορεί να γίνει καμιά πρόβλεψη. Οι εξαγωγές δείχνουν να είναι ανθεκτικές και μάλιστα με μια αυξητική τάση τον Απρίλιο.»

«Στην ελληνική πραγματικότητα υπάρχει ακρίβεια, υπάρχουν δυσλειτουργίες του κράτους»

Παρά την συνεχόμενη ανάπτυξη που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία ο κ. Διαμαντίδης σχολίασε ότι «στην ελληνική πραγματικότητα υπάρχει ακρίβεια, υπάρχουν δυσλειτουργίες του κράτους και θα πρέπει η κυβέρνηση να σκύψει πάνω σε αυτά… Έδωσε το μήνυμα ο λαός. Έδωσε το μήνυμα, ασχοληθείτε περισσότερο με τα προβλήματα των πολιτών, περισσότερο με την ακρίβεια, ασχοληθείτε με πράγματα που δε χρειάζονται χρήματα και μπορεί να λυθούν. Ήταν ξεκάθαρο το μήνυμα ότι ναι μεν σας αφήνουμε να κυβερνάται, αλλά θέλει προσοχή γιατί ο λαός είναι εδώ κι αν δεν πάνε καλά τα πράγματα θα δώσει αρνητική ψήφο στις επόμενες εκλογές».

Related posts

Γεωργιάδης: «Θα μετουσιώσουμε την έρευνα σε επιχειρηματική πράξη»

banks

Στην κερδοφορία περνούν οι θυγατρικές της ΔΕΗ Μεγαλόπολης και Μελίτης

banks

Ελληνικές εξαγωγές: Πόσο στοίχισε η πανδημία- Ποιοι κλάδοι έχουν ισχυρά αντισώματα

banks

ΠΟΜΙΔΑ-νέες αντικειμενικές: Δύο στρεβλώσεις που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν

banks

Πυρόπληκτοι: Αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών

banks

Υπερταμείο: 1ο Growthfund Summit στις 5 Δεκεμβρίου

banks