Saturday, August 2, 2025
33.2 C
Athens

Τάκης Θεοδωρικάκος: Εξώδικο στον δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη

Εξώδικη πρόσκληση στον διευθυντή της εφημερίδας «Εστία», δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη, επέδωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, για δημοσίευμα της εφημερίδας, την Δευτέρα 28 Ιουλίου 2025, το οποίο ο υπουργός χαρακτηρίζει «συκοφαντικό» σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, το πλήρες κείμενο της εξώδικης πρόσκλησης έχει ως εξής:  

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Παναγιώτη (Τάκη) Θεοδωρικάκου, Υπουργού Ανάπτυξης, κατοίκου ως εκ της εργασίας του Αθηνών, οδός Νίκης αρ. 5-7.

ΠΡΟΣ

Τον Εμμανουήλ Κοττάκη, διευθυντή της εφημερίδας «Εστία», κάτοικο ως εκ της εργασίας του Αθηνών, επί της οδού Ερατοσθένους αρ1.

Στο υπ’ αριθμ. φύλλο 43205 της εφημερίδας «Εστία» δημοσιεύθηκε το εξόχως συκοφαντικό για το πρόσωπο μου άρθρο με τίτλο «Η Ευρωπαία Εισαγγελεύς διέταξε προκαταρκτική εξέταση για δύο υπουργούς!». Όπως θα καταδειχθεί κατωτέρω, οι ισχυρισμοί που περιλαμβάνονται στο εξώφυλλο της εφημερίδας σας αλλά και όσοι περιέχονται στο άρθρο αυτό είναι ψευδείς και πλήττουν ευθέως την τιμή και την υπόληψή μου.

Αναλυτικότερα, στο πρωτοσέλιδο αυτό δημοσίευμα της εφημερίδας σας της Δευτέρας 28 Ιουλίου, γίνεται αναφορά στο όνομά μου, με υπαινιγμούς σχετικά με δήθεν υπογραφές που φέρεται να έχω θέσει ως Υπουργός Εσωτερικών για την ανάθεση έργων τα «σπιτάκια της ανακύκλωσης», με χρηματοδότηση συνολικού ποσού 220 εκατομμυρίων ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους. Με το άρθρο αυτό εδραιώνεται στον αναγνώστη η πεποίθηση περί δήθεν εμπλοκής μου σε παραβάσεις των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας και δήθεν παράτυπες αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, τις οποίες δήθεν ενέκρινα και δήθεν υπέγραψα κατά την θητεία μου στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Οφείλω να σας επισημάνω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι το εν λόγω δημοσίευμα, ως προς το πρόσωπό μου, ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, αν δε η δημοσιογραφική σας έρευνα είχε λάβει χώρα σύμφωνα με τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, θα το είχατε διαπιστώσει ευκόλως και αμέσως.

Το δημοσίευμα επικαλείται πόρισμα της ΕΔΕΛ, το οποίο αφορά σε τρεις συγκεκριμένες διαγωνιστικές διαδικασίες και προμήθειες φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Προφανώς δεν έχω την παραμικρή σχέση με αυτές τις διαδικασίες οι οποίες ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ. Οι σχετικές συμβάσεις υπεγράφησαν σε χρόνο ΠΟΛΥ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟ (άνω του ενός έτους) από το διάστημα που υπηρέτησα ως υπουργός Εσωτερικών και με Ευρωπαϊκούς πόρους -ΕΣΠΑ- οι οποίοι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΜΟΥ, επομένως ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΝΑ ΕΧΩ ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΜΠΛΟΚΗ στην εν λόγω υπόθεση.

Προς αποφυγή παρανοήσεων, διευκρινίζω ότι η αξίωσή μου για ανάκληση του άρθρου και η αποκατάσταση της αλήθειας, δεν υποκρύπτει ενδιάθετη βούληση προσβολής της Ελευθεροτυπίας -την οποία σέβομαι και πιστεύω ότι αποτελεί θεμέλιο της Δημοκρατίας- αλλά αποτελεί νομική υποχρέωσή μου σύμφωνα με τον νόμο 4356/2015, προκειμένου να προσφύγω στη Δικαιοσύνη.

Κατόπιν των ανωτέρω, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου μόνου του Ν. 1178/81, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 του άρθρ. 37 του Ν. 4356/2015 και με τη ρητή επιφύλαξη παντός δικαιώματός μου,

ΣΑΣ ΚΑΛΩ

1) Στο επόμενο από την επίδοση της παρούσας φύλλο της εφημερίδας «Εστία» να προχωρήσετε σε επανόρθωση με αντίστοιχο άρθρο, αποκαθιστώντας την αλήθεια και αποδίδοντας τα γεγονότα με τη δέουσα ακρίβεια και

2) Να μου κοινοποιήσετε το αντίστοιχο δημοσίευμα αποκατάστασης.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε αυτόν προς τον οποίο απευθύνεται, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες.

Αθήνα, 1 Αυγούστου 2025

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Μητσοτάκης: Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους 12:15, Δευτέρα 21 Απριλίου 2025 πολιτική «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους. Μαζί τους και κάθε πολίτης της Γης που

Orilina Properties: Εύρος τιμής €0,91 – €0,95 για τη δημόσια προσφορά

Το εύρος της τιμής διάθεσης των μετοχών στην δημόσια προσφορά για την είσοδο στο χρηματιστήριο ανακοίνωσε η Orilinina. Κινείται μεταξύ 0,91 και 0,95 ευρώ ανά μετοχή. Με βάση την ανώτατη τιμή του ανωτέρω εύρους τα συνολικά έσοδα της Αύξησης, υπό την παραδοχή της πλήρους κάλυψης αυτής, θα ανέλθουν σε €30.590.000.Η τιμή διάθεσης» θα καθοριστεί από το

Related Articles

Popular Categories

READ MORE