24 C
Athens
October 5, 2024
Image default
MARKETS

Τα αποτελέσματα των βρετανικών εκλογών «έριξαν» τις ευρωαγορές

Τα αποτελέσματα των βρετανικών εκλογών «έριξαν» τις ευρωαγορές

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν χαμηλότερα στην συνεδρίαση της Παρασκευής (5/7) καθώς οι traders επεξεργάζονται τα αποτελέσματα των εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,22% και έκλεισε στις 516.38 μονάδες.

Mόνο στη Γερμανία ο DAX ενισχύθηκε σήμερα κατά 0,09% στις 18,470.00 μονάδες, ενώ στην Βρετανία ο FTSE 100 κινήθηκε πτωτικά κατά 0,45% στις 8,203.93 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,26% στις 7,675.62 μονάδες, στην Ισπανία ο IBEX 35 υποχώρησε κατά 0,39% στις 11,023.50 μονάδες και στην Ιταλία ο FTSE MIB έχασε 0,38% στις 34,165.00 μονάδες.

Γενικότερα, η κύρια είδηση που απασχόλησε τους επενδυτές την Παρασκευή ήταν το αποτέλεσμα των εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο, με το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα να κερδίζει μια τεράστια κοινοβουλευτική πλειοψηφία, εκτοπίζοντας τους νυν Συντηρητικούς μετά από 14 χρόνια.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης FTSE 350 για τα οικιακά αγαθά και τις κατασκευές σπιτιού σημείωσε άνοδο σχεδόν 3% την Παρασκευή, καθώς οι έμποροι αντέδρασαν στην είδηση της νίκης του Εργατικού Κόμματος.

Ακόμη, εξετάζοντας τις επιμέρους μετοχές του κλάδου, οι Vistry Group, Barratt Developments, Persimmon και Taylor Wimpey σημείωσαν άνοδο της τάξης του 3%.

Στα εταιρικά νέα, η γαλλική τράπεζα BNP Paribas και η ελβετική UBS φέρονται να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την αγορά της HSBC της γερμανικής μονάδας διαχείρισης πλούτου της HSBC, ανέφερε την Πέμπτη το Bloomberg News, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Παρόλα αυτά, οι μετοχές της HSBC σημείωσαν πτώση περίπου 2% την Παρασκευή.

Στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, οι αγορές ήταν σε μεγάλο βαθμό χαμηλότερα την Παρασκευή, με τον ιαπωνικό Nikkei 225 να μειώνει τα κέρδη του.

Στις ΗΠΑ, ο S&P 500 είχε μικρή μεταβολή την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές εστίασαν στην προσεκτικά παρακολουθούμενη έκθεση για την απασχόληση της Παρασκευής.

Τα εργασιακά στοιχεία που ανακοινώθηκαν το πρωί της Παρασκευής έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 206.000 θέσεις εργασίας τον Ιούνιο, ελαφρώς περισσότερες από τις 200.000 που προέβλεπε ο Dow Jones, αν και αυτό ήταν χαμηλότερο από την προς τα κάτω αναθεωρημένη αύξηση των 218.000 θέσεων εργασίας τον Μάιο.

Ταυτόχρομα, το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 4,1% τον Ιούνιο, ελαφρώς υψηλότερο από την πρόβλεψη ότι το ποσοστό θα παραμείνει σταθερό στο 4%.

#Βρετανικές_εκλογές #ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #μετοχές #ΗΠΑ

Related posts

Επιστροφή στα θετικά πρόσημα για τη Wall Street

banks

Ευρωαγορές: Συγκρατημένη άνοδος για τον Stoxx 600

banks

Wall Street: Διόρθωσε μετά τα ρεκόρ – «Ανεβαίνουν» τα ομόλογα

banks

Ασιατικές αγορές: Κλυδωνισμοί με πολιτικό πρόσημο στην Ινδία,μετά τα ρεκόρ

banks

Σε υψηλό τριών μηνών οι κινεζικές μετοχές-Ώθηση από τα μάκρο

banks

Βγάζουν άμυνες τα ασιατικά χρηματιστήρια- «Αγκάθι» οι δασμοί της ΕΕ

banks