11.5 C
Athens
April 20, 2024
Image default
MARKETS

Τεχνολογική «βουτιά» στη Wall Street- Αρνητική πρωταγωνίστρια η Alphabet

Τεχνολογική «βουτιά» στη Wall Street- Αρνητική πρωταγωνίστρια η Alphabet

Στο «κόκκινο» επανήλθε η Wall Street, μετά το ανοδικό διάλειμμα της Τρίτης, με το Nasdaq να ηγείται των σημερινών (25/10) απωλειών. Η «βουτιά» του τεχνολογικού δείκτη οφείλεται στο μαζικό ξεπούλημα που υφίσταται η μετοχή της Alphabet, μητρικής της Google.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Τετάρτης ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,38% στις 33.015,62 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,99% στις 4.205,47 μονάδες και ο Nasdaq κινείται χαμηλότερα κατά 1,40% στις 12.955,35 μονάδες.

Η Alphabet διολισθαίνει περισσότερο από 8%, καθώς η επιχειρηματική της δραστηριότητα στο cloud ήταν κατώτερη των εκτιμήσεων των αναλυτών, επισκιάζοντας την αύξηση των εσόδων και των κερδών της στο γ’ τρίμηνο. Ισχυρές απώλειες καταγράφουν οι μετοχές κι άλλων τεχνολογικών κολοσσών, όπως η Apple και η Amazon, οι οποίες υποχωρούν κατά περίπου 1% και 2,5%, αντίστοιχα. Αντίθετη πορεία ακολουθεί η Microsoft, με κέρδη 3,9% καθώς τα αποτελέσματά της ξεπέρασαν κατά πολύ τις προβλέψεις των οικονομολόγων.

Η Boeing σημειώνει άνοδο 2,1% καθώς τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου της αεροπορικής εταιρείας έδειξαν ότι τα έσοδα για τα εμπορικά αεροπλάνα ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Η εταιρεία διατήρησε επίσης τις προοπτικές ελεύθερων ταμειακών ροών για το σύνολο του 2023. Ωστόσο, σημείωσε μια προσαρμοσμένη ζημιά μεγαλύτερη από το αναμενόμενο για το τρίμηνο.

Πλέον έρχεται η σειρά για την IBM και τη Meta Platforms να ανακοινώσουν τις οικονομικές τους επιδόσεις. Σημειώνεται ότι περίπου το 29% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα γ’ τριμήνου μέχρι στιγμής. Από αυτές τις εταιρείες, το 78% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες.

Κι ενώ τα εταιρικά αποτελέσματα παραμένουν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, οι αποδόσεις των ομολόγων επανέρχονται σε ανοδική τροχιά, με το 10ετές να προσθέτει 6 μονάδες βάσης και να διαμορφώνεται στο 4,897%.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • Nasdaq
  • Google
  • Cloud
  • Τεχνολογικές μετοχές

    Related posts

    Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

    banks

    JP Morgan: Ανασφάλεια στις ευρωπαϊκές αγορές από την οικονομική επιβράδυνση

    banks

    Ανοδικά οι ευρωαγορές στον απόηχο των αποτελεσμάτων της UBS

    banks

    Διάλειμμα από τα ρεκόρ στη Wall Street

    banks

    Η καλύτερη συνεδρίαση σε «βάθος» 7μήνου για τον S&P 500

    banks

    Νέο ιστορικό υψηλό για τους Dow Jones και S&P 500

    banks