Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Αλ Σίσι για την Μονή Σινά – Στην Αίγυπτο μεταβαίνει ελληνική αντιπροσωπεία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, μετά την δικαστική απόφαση για την Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης στο Σινά.
Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι εξελίξεις που αφορούν στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά, μετά την πρόσφατη απόφαση της αιγυπτιακής Δικαιοσύνης, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές.
Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την σημασία της διατήρησης του προσκυνηματικού και ελληνορθόδοξου χαρακτήρα της Μονής και την επίλυση του ζητήματος με τρόπο θεσμικό.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η λύση βρίσκεται στην ήδη καταγεγραμμένη κοινή κατανόηση των δύο πλευρών, καθώς και σε όσα είχαν συμφωνηθεί κατ’ ιδίαν και ανακοινωθεί δημοσίως κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Αιγύπτου στην Αθήνα στις 7 Μαΐου.
Στο πλαίσιο αυτό, συμφώνησαν ακόμη ότι την Δευτέρα, 2 Ιουνίου, ελληνική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στην Αίγυπτο για την περαιτέρω επεξεργασία της συμφωνίας με σκοπό την ταχεία ολοκλήρωση της.