29.1 C
Athens
July 5, 2024
Image default
ECONOMY

Τιμολόγια ρεύματος: Έρχονται αυξήσεις – Οι εκτιμήσεις ενόψει καλοκαιριού

Συνέντευξη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour», με τη Νικόλ Λειβαδάρη, παραχώρησε ο ενεργειακός επιθεωρητής Μιχάλης Χριστοδουλίδης. Αναφερόμενος στα τιμολόγια ρεύματος, ανέφερε ότι «αν δεν γίνουν γενναίες εκπτώσεις από τους προμηθευτές μάλλον την 1η Ιουνίου θα δούμε στα τιμολόγια όλων των χρωμάτων, και στα πράσινα και στα μπλε και στα κίτρινα, μια αύξηση που μπορεί να ξεπεράσει και το 30%».

Όπως εξήγησε, «αύριο που είναι η τελευταία συνεδρίαση σχετικά με τη διαμόρφωση της ακαθάριστης τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, φαίνεται ότι θα κλείσει σχεδόν στα 80 ευρώ η ηλεκτρική μεγαβατώρα, ενώ στις 30 Απριλίου η τιμή η ακαθάριστη ήταν στα 60 ευρώ, έτσι και αλλιώς βλέπετε και μόνοι σας, έχουμε μια αύξηση της χονδρικής 30% και πάνω».

Πού οφείλονται οι αυξήσεις

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως «οφείλεται στη σημαντική αύξηση της χονδρικής αγοράς του φυσικού αερίου, είχαμε μάθει τους προηγούμενους μήνες, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, να κυμαίνεται γύρω στα 25-26 ευρώ περίπου η θερμική μεγαβατώρα, όμως τον Μάιο, ειδικά τις τελευταίες 15 ημέρες, δεν λέει να κατέβει κάτω από τα 33 ευρώ η θερμική μεγαβατώρα, αυτό επηρεάζει και την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος».

Λογαριασμοί ρεύματος: Έρχεται και το πορτοκαλί τιμολόγιο – Τι αλλάζει στο νυχτερινό

Τέλος ο ενεργειακός επιθεωρητής τόνισε πως «στα πράσινα από τα 10,65 που ήταν η μέση τιμή που έκλεισε την 1η Μαΐου, εκτιμώ ότι θα πάνε πάνω από 13,5 λεπτά, στα μπλε τιμολόγια στα εξάμηνης διάρκειας θα ξεπεράσουν τα 10 λεπτά και σίγουρα και στα κίτρινα τιμολόγια θα υπάρξει ανάλογη αύξηση όπως και στα πράσινα».

Related posts

ΕΛΣΤΑΤ: Περίπου 72 δισ. ευρώ η ετήσια δαπάνη νοικοκυριών το 2019

banks

ΟΕΕ προς ΥΠΟΙΚ: Να λυθούν 7 εκκρεμότητες πριν ανοίξουν οι φορολογικές δηλώσεις

banks

«ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ»: Σήμερα οι πληρωμές ύψους 44,17 εκατ. ευρώ της κρατικής επιδότησης

banks

Απόφαση Αρείου Πάγου: Τα funds μπορούν να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς

banks

POS – Ταμειακές: Παράταση 1+1 μήνα στην ολοκλήρωση της διασύνδεσης

banks

Χ. Θεοχάρης: Μόλις 400 κρούσματα σε 1,3 εκατ. τουρίστες που επισκέφτηκαν την Ελλάδα τον Ιούλιο

banks