Thursday, July 31, 2025
26.4 C
Athens

Τουρκία: Η πυρκαγιά στο ξενοδοχείο στην Καρτάλκαγια στοίχισε τη ζωή σε 78 ανθρώπους

Η πυρκαγιά, που παγίδευσε μέσα στη νύχτα της Τρίτης τους ενοίκους ενός ξενοδοχείου σε χιονοδρομικό κέντρο στην κεντρική Τουρκία, στοίχισε τη ζωή σε 78 ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης, ανακοινώνοντας παράλληλα το τέλος των εργασιών για την ταυτοποίηση των θυμάτων.

Προηγούμενος απολογισμός που είχε ανακοινωθεί χθες, Τετάρτη, το βράδυ από την εισαγγελία της Μπολού, της μεγαλύτερης πόλης της επαρχίας όπου συνέβη η καταστροφή, έκανε λόγο για 79 νεκρούς.

Ολόκληρες οικογένειες χάθηκαν στην πυρκαγιά του ξενοδοχείου Grand Kartal στην Καρτάλκαγια, η οποία ξέσπασε λίγο πριν από τις 03:30 το πρωί, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι κατηγορίες για αμέλεια έχουν έκτοτε πολλαπλασιασθεί. Διασωθέντες και ειδικοί υπογραμμίζουν κυρίως ότι το σύστημα συναγερμού για πυρκαγιά του δωδεκαώροφου ξενοδοχείου δεν λειτούργησε.

Η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρχιτεκτονικής της Άγκυρας Ντέρια Μπασγιλμάζ, η οποία μετέβη επιτόπου, δήλωσε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο πως το ξενοδοχείο δεν είχε παρά ένα μόνο κλιμακοστάσιο που χρησίμευε ως έξοδος κινδύνου και πως αυτό “δεν ήταν σύμφωνο με τις προδιαγραφές”.

Ένδεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας αντιδήμαρχος της Μπολού, ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πόλης, ο ιδιοκτήτης του Grand Kartal, ο γενικός διευθυντής του και ο ηλεκτρολόγος του, έχουν συλληφθεί από την Τρίτη στο πλαίσιο της έρευνας των αρχών.

-

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Μητσοτάκης: Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους 12:15, Δευτέρα 21 Απριλίου 2025 πολιτική «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους. Μαζί τους και κάθε πολίτης της Γης που

Orilina Properties: Εύρος τιμής €0,91 – €0,95 για τη δημόσια προσφορά

Το εύρος της τιμής διάθεσης των μετοχών στην δημόσια προσφορά για την είσοδο στο χρηματιστήριο ανακοίνωσε η Orilinina. Κινείται μεταξύ 0,91 και 0,95 ευρώ ανά μετοχή. Με βάση την ανώτατη τιμή του ανωτέρω εύρους τα συνολικά έσοδα της Αύξησης, υπό την παραδοχή της πλήρους κάλυψης αυτής, θα ανέλθουν σε €30.590.000.Η τιμή διάθεσης» θα καθοριστεί από το

Related Articles

Popular Categories

READ MORE