Σε νέες προκλητικές δηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση των 99 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή και την επικράτηση των τουρκικών στρατευμάτων στη Σμύρνη, προέβη ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εξίσου προκλητικές ήταν και οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ, ο οποίος φωτογραφίζει μια γαλάζια πατρίδα: «Δίνουμε αγώνα στη γαλάζια πατρίδα μας που συμπεριλαμβάνει και την Κύπρο», υπογράμμισε.

Ειδικότερα, ο τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για μια νίκη ισάξια του Ματζικέρτ, ενώ τόνισε πως ο Κεμάλ και ο στρατός του έσυραν τον εχθρό μέχρι την Σμύρνη.

Αναλυτικά δήλωσε τα εξής, σύμφωνα με τον Σκάι: «Ο ηρωικός στρατός μας κατάφερε να σύρει τον εχθρό από το κέντρο της ανατολιάς μέχρι την Σμύρνη σε σύντομο χρονικό διάστημα 14 ημερών υπογράφοντας μια σπάνια ιστορική επιτυχία.Τη νίκη των δυνάμεων μας εναντίον των ελληνικών δυνάμεων, που είχαν την υποστήριξη των ισχυρότερων χωρών της εποχής την θεωρούμε ως μια νέα εκδήλωση της νίκης της μάχης του Ματζικέρτ».

Υπό σχεδιασμό το νέο στρατηγείο

Στο μεταξύ, υπό σχεδιασμό βρίσκεται το νέο στρατηγείο που επιθυμεί να χτίσει  Ερντογάν. Με βάση τις μακέτες θα φέρει σχήμα ημισελήνου ενώ στα σχέδια του τούρκου προέδρου είναι να ενώσει το Υπουργείο Άμυνας και τα αρχηγεία  των ενόπλων δυνάμεων.

Milli Savunma Bakanlığı Ay Yıldız Projesi Temel Atma Töreni https://t.co/DNrpJ2OBES

Γράψτε το σχόλιό σας