Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αρακτσί, επιβεβαίωσε ότι η χώρα του εξετάζει μια πρόταση των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου στον Κόλπο, αλλά πρόσθεσε ότι η Τεχεράνη δεν έχει καμία πρόθεση να συμμετάσχει σε συνομιλίες για τον τερματισμό της όλο και πιο διευρυνόμενης σύγκρουσης.
Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, τα σχόλια του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών υποδηλώνουν κάποια προθυμία της Τεχεράνης να διαπραγματευτεί τον τερματισμό του πολέμου εάν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της.
Δείτε όλες οι εξελίξεις για τον πόλεμο στην Μέση Ανατολή στο Live Blog
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Αραγτσί στην κρατική τηλεόραση του Ιράν, η ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω μεσολαβητών “δεν σημαίνει διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ”.
“Προώθησαν κάποιες ιδέες στα μηνύματά τους που μεταφέρθηκαν στις κορυφαίες κρατικές αρχές και, εάν χρειαστεί, θα ανακοινωθεί μια θέση από τις αρχές αυτές, δήλωσε ο Ιρανός ΥΠΕΞ.

