Monday, February 24, 2025
10.1 C
Athens

Το ΚΚΕ δεν συμμετέχει στη «συνάντηση συγκάλυψης» που διοργανώνει ο Επίτροπος Τζιτζικώστας στις Βρυξέλλες

Για προσπάθεια «αποπροσανατολισμού και συσκότισης του εγκλήματος των Τεμπών» και, μάλιστα, λίγες ημέρες πριν την τραγική επέτειο δύο χρόνων από το πολύνεκρο δυστύχημα, κάνουν λόγο οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, αναφορικά με συνάντηση που διοργανώνει στις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Μεταφορών, Απόστολος Τζιτζικώστας, με τους ευρωβουλευτές των ελληνικών πολιτικών κομμάτων.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ δηλώνει πως «δεν θα πάρει μέρος στη συνάντηση με τους ευρωβουλευτές των ελληνικών κομμάτων που διοργανώνει ο Επίτροπος Μεταφορών και Τουρισμού της ΕΕ, Απ. Τζιτζικώστας, μαζί με την Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην ΕΕ, την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου, στις Βρυξέλλες, που μάλιστα θα συνοδευτεί και από… δεξίωση».

«Δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία προσπάθεια αποπροσανατολισμού και συσκότισης του εγκλήματος των Τεμπών, λίγες μόνο μέρες πριν την τραγική επέτειο, που θα σφραγιστεί από την πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση και νέες μεγάλες διαδηλώσεις του λαού και της νεολαίας με το μυριόστομο σύνθημα ‘ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας’», τονίζει χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει πως «εναντιώνεται στις επιδιώξεις να βγει από το κάδρο των ευθυνών η ΕΕ και η στρατηγική της, που υπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ και χειροκροτούν τα κόμματα της βολικής αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Βελόπουλος, Κωνσταντοπούλου κ.α.), να ‘ξεπλυθεί’ το αστικό κράτος ως δήθεν ‘κράτος δικαίου’».

«Η χρονική συγκυρία δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε αθώα»

Όπως υποστηρίζουν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, «η χρονική συγκυρία που επέλεξε ο Επίτροπος Μεταφορών της ΕΕ για τη συνάντηση δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε αθώα, καθώς κοχλάζει η λαϊκή οργή για το έγκλημα των Τεμπών και την προσπάθεια συγκάλυψης των ποινικών και πολιτικών ευθυνών της κυβέρνησης της ΝΔ και των προηγούμενων, μετά τις μεγαλειώδεις λαϊκές διαδηλώσεις και μαθητικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα».

Για να υπογραμμίσουν πως «στις συνθήκες αυτές, μια τέτοια συνάντηση δεν προορίζεται για την ενημέρωση των ευρωβουλευτών, αλλά για να υπηρετήσει άλλους σκοπούς. Στην πράξη, στόχο έχει να προσφέρει υπηρεσίες στην κυβέρνηση της ΝΔ, που βρίσκεται ‘στριμωγμένη’ από τη λαϊκή κατακραυγή για τη συνειδητή προσπάθειά της να ‘κουκουλώσει’ την υπόθεση. Να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της ΕΕ, γιατί από κοινού με όλα τα αστικά κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν, προώθησαν την πολιτική ‘απελευθέρωσης’ των σιδηροδρομικών μεταφορών, τον διαχωρισμό των υποδομών από το κερδοφόρο μεταφορικό έργο που παραδόθηκε στους ομίλους, που θεωρεί κόστος την εγκατάσταση και λειτουργία σύγχρονων μέτρων ασφάλειας και προστασίας της ζωής επιβατών και εργαζομένων, και οδήγησαν στη σύγκρουση δύο τραίνων στις ίδιες ράγες εν έτει 2023».

«Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να δίνει όλες του τις δυνάμεις ενάντια σε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης, για να αναδειχθούν οι αιτίες και οι πολιτικές ευθύνες που οδήγησαν στο έγκλημα, στην έκρηξη και την αλλοίωση του χώρου, για να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι», σημειώνουν καταληκτικά οι ευρωβουλευτές του κόμματος.

Hot this week

Ήπια άνοδος στην Wall Street- Οδεύει προς νέα κερδοφόρα εβδομάδα

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινείται την Παρασκευή (11/10) η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% φτάνοντας τις 42.701,45 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,23% στις 5.803,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο 0,10% στις 18.302,20 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μεικτά

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στον επόμενο τόνο η μετοχή θα γράφει τα 20 ευρώ

Κάποιος να αλλάξει την μπαταρία στο ακουστικό της αγοράς γιατί δεν άκουγε που δεν άκουγε τελευταία τα θετικά νέα των εταιρειών, τώρα έχει κουφαθεί τελείως. Ό,τι και να πλησιάσεις να της πεις στο αυτί, ό,τι και αν της φωνάξεις, ακόμα και μπόμπα από ένα μεγάλο επενδυτικό deal να της πετάξεις δίπλα της, αυτή στην κοσμάρα

Related Articles

Popular Categories

READ MORE