Aπό την Κομοτηνή και την Ξάνθη αναμένεται να ξεκινήσει την διήμερη επίσκεψή του στην χώρα μας ο επικεφαλής της Τουρκικής διπλωματίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος αναμένεται στην χώρα μας την Κυριακή.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα περιλαμβάνει και επίσκεψη στη Θράκη, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν θα συνοδεύεται από κανένα μέλος της ελληνικής κυβέρνησης.

Ειδικότερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα φτάσει στην Ελλάδα την Κυριακή 30 Μαΐου. Εκείνη την ημέρα θα πραγματοποιήσει «ιδιωτική» επίσκεψη στη Θράκη, όπου θα πραγματοποιήσει και τις γνωστές επαφές με μουσουλμάνους, ενώ θα έχει ένα πρώτο -ανεπίσημο- δείπνο με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

Την Δευτέρα 31 Μαΐου είναι προγραμματισμένη η επίσημη συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών, Ελλάδας – Τουρκίας, ενώ θα υπάρξει και συνάντηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, αντίστοιχη με αυτήν που είχε στην Άγκυρα ο Νίκος Δένδιας με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, όπως συνέβη και τότε, έτσι και τώρα ο Νίκος Δένδιας θα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Νωρίτερα, το Σάββατο 29 Μαΐου θα υπάρξει συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη με τον Τούρκο ομόλογό του Σεντάτ Ονάλ στην Καβάλα.

Οι στόχοι της Αθήνας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Αθήνα σε αυτόν τον κύκλο επαφών αναζητά μια «θετική» ατζέντα και αναμένεται να εστιάσει στις διμερείς σχέσεις, τις διεθνείς εξελίξεις, αλλά και τη συνεργασία των δύο χωρών σε οικονομικό και εμπορικό τομέα.

Γράψτε το σχόλιό σας