Friday, February 13, 2026
12.5 C
Athens

Το SMERemediumCap επενδύει στην ORGANIC 3S

Το επενδυτικό Ταμείο SMERemediumCap (SMERC) απέκτησε στρατηγικό ποσοστό στην Εταιρεία Organic 3S με στόχο να συμβάλει στην περαιτέρω δυναμική ανάπτυξή της στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Το Ταμείο, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση, ενισχύει περαιτέρω δυναμικά την παρουσία του στον κλάδο των τροφίμων και ποτών, επενδύοντας σε Ελληνικές εταιρείες παραγωγής προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, όπως η εταιρεία Οσπρίων ΑΡΟΣΙΣ, ενισχύοντας παράλληλα την παραγωγή πιστοποιημένων προϊόντων βιολογικής γεωργίας.

Η Organic 3S δραστηριοποιείται στον τομέα των τροφίμων και πιο συγκεκριμένα στην παραγωγή δημητριακών πρωινού, μπαρών δημητριακών και γλυκαντικών υγρών. Η Εταιρεία διακρίνεται για την ποιότητα των προϊόντων της, την εξαιρετική τεχνογνωσία και καινοτομία, ενώ διαθέτει έμπειρη διοίκηση και καταρτισμένο προσωπικό.

Στους πελάτες της συγκαταλέγονται κορυφαίες εταιρείες της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων και αλυσίδες σουπερμάρκετ, γεγονός που επιβεβαιώνει την αδιαμφισβήτητη εμπιστοσύνη τους στην ποιότητα και τη διατροφική αξία των προϊόντων που προσφέρει.

Η στρατηγική συνεργασία της SMERC με τους βασικούς μετόχους της Organic 3S, κ.κ. Ανδρέα Σιούτη και Κωνσταντίνο Σταγκουράκη, αποσκοπεί στη σημαντική ανάπτυξη και επέκταση των δραστηριοτήτων της μέσω της ανάπτυξης της πελατειακής βάσης, την επέκτασή της σε νέες γεωγραφικές περιοχές και την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων. Η SMERC θα προσφέρει άμεση κεφαλαιακή ενίσχυση στην Εταιρεία, με στόχο την απρόσκοπτη υλοποίηση ενός φιλόδοξου επενδυτικού σχεδίου ανάπτυξης εργασιών, που περιλαμβάνει νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις και δίκτυα διανομής, με στόχο την αναβάθμιση της παραγωγικής της ικανότητας.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνεργασία με το Επενδυτικό Ταμείο SMERC και το σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί. Η κοινή φιλοσοφία ανάπτυξης της Εταιρείας, σε συνδυασμό με τη δική μας μακρά εμπειρία και εξειδίκευση στον κλάδο, δημιουργούν σημαντικές προοπτικές επιτυχίας. Παράλληλα θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν και εργάζονται στην Εταιρεία καθώς και τους συνεργάτες μας, που στήριξαν το όραμα μας», δήλωσε ο βασικός μέτοχος και CEO της Organic 3S, κ. Ανδρέας Σιούτης.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την εκτίμηση και εμπιστοσύνη μας προς την Διοίκηση της Organic 3S και την δέσμευσή μας να συνεργαστούμε στενά και να συμβάλουμε από κοινού στην δυναμική αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η επένδυσή μας στη Organic 3S αποτελεί ένα νέο βήμα στη στρατηγική του Επενδυτικού Ταμείου που στοχεύει στην ολιστική στήριξη μικρομεσαίων παραγωγικών επιχειρήσεων, που διαθέτουν σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης.» ανέφερε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του SMERemediumCap κ. Νίκος Καραμούζης.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας μας καθορίστηκαν οι βασικοί όροι δυνάμει των οποίων η SMERC θα αποκτήσει αμέσως στην Organic 3S μειοψηφική μετοχική συμμετοχή μέσω της αγοράς τμήματος των κοινών ονομαστικών μετά δικαιώματος ψήφου μετοχών από τους μετόχους μειοψηφίας. Επίσης, η SMERC, στα πλαίσια της συναλλαγής θα ενισχύσει περαιτέρω την κεφαλαιακή βάση και ρευστότητα της Εταιρείας.

Κατόπιν ολοκλήρωσης της συναλλαγής οι βασικοί μέτοχοι θα διατηρήσουν την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας και στη θέση του CEO θα παραμείνει ο κ. Ανδρέας Σιούτης που θα ηγηθεί του εν λόγω εγχειρήματος.

Hot this week

Επιτόκια καταθέσεων και κόστος χρήματος: Το νέο funding landscape για τις ελληνικές τράπεζες

Το τραπεζικό funding στην Ελλάδα το 2026 διαμορφώνεται κάτω...

WSJ: Το μεγάλο χρήμα σήμερα πάει στο κεφάλαιο, όχι στην εργασία

Η εικόνα είναι εντυπωσιακή και αποκαλυπτική. Στα μέσα της δεκαετίας του ’80, η IBM, η «μηχανή που έχτισε τον καπιταλισμό», ήταν η πολυτιμότερη εταιρεία της Αμερικής, από τις πιο κερδοφόρες και κορυφαίος εργοδότης με σχεδόν 400.000 εργαζομένους. Σήμερα, η Nvidia αξίζει πολλαπλάσια, είναι ασύγκριτα πιο κερδοφόρα από την IBM – αλλά απασχολεί περίπου το 1/10

ΕΛΣΤΑΤ: Με θετικό πρόσημο η βιομηχανική παραγωγή το 2025 – Ο κλάδος με τη μεγαλύτερη άνοδο

Σε θετική τροχιά κινήθηκε η εγχώρια βιομηχανική παραγωγή το 2025, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Συγκεκριμένα, ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2025, παρουσίασε αύξηση 2,3%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2024. Με θετικό πρόσημο έκλεισε και

Τέλος τα social media για τους εφήβους – Έρχεται νομοθετική ρύθμιση εντός Φεβρουαρίου

«Τείχη προστασίας» στην απειλή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης υψώνουν ημέρα με την ημέρα όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και θέτουν πλέον ανοιχτά ζήτημα απαγόρευσής τους για τους ανηλίκους, ανοίγοντας «πόλεμο» με δημοφιλείς πλατφόρμες, όπως το Instagram και το Facebook της Meta, το Snapchat, το «X» του Έλον Μασκ και το TikTok. Στην κατεύθυνση αυτή κινείται

Η Βενεζουέλα στέλνει το πρώτο φορτίο αργού στο Ισραήλ μετά το 2020

Η Βενεζουέλα στέλνει το πρώτο φορτίο αργού πετρελαίου προς το Ισραήλ εδώ και χρόνια, καθώς οι εξαγωγές της λατινοαμερικανικής χώρας ανοίγουν μετά τη σύλληψη του προέδρου της, Νικολάς Μαδούρο. Το φορτίο μεταφέρεται προς τον όμιλο Bazan Group, τον μεγαλύτερο επεξεργαστή αργού πετρελαίου της μεσογειακής χώρας, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τη συμφωνία και ζήτησαν να

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ποιοι θα συνοδεύσουν τον Πρωθυπουργό στην Άγκυρα – Οι προσδοκίες από τη συνάντηση με τον Ερντογάν

Με συνοδεία 8 υπουργών θα ταξιδέψει την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2026 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άγκυρα για τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τη διεξαγωγή του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας. Όπως έγινε γνωστό στην αποστολή για την Άγκυρα θα βρίσκονται: ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup

Στο Μαξίμου οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων – Τι ζητούν από τον Κ. Μητσοτάκη

Τις πόρτες του Μαξίμου θα περάσει σήμερα το μεσημέρι αντιπροσωπεία κτηνοτρόφων, με στόχο να εξασφαλίσει δεσμεύσεις από τον πρωθυπουργό για άμεσες και εφαρμόσιμες λύσεις για την θωράκιση της επόμενης μέρας του κλάδου. Προσδοκία είναι η συνάντηση να λειτουργήσει ως δείκτης της κυβερνητικής προτεραιότητας απέναντι στην ελληνική κτηνοτροφία και της ικανότητας συνεννόησης με τους παραγωγούς. Το σημερινό «ραντεβού», που ακολουθεί προηγούμενες

Κουμουτσάκος στον Realfm 97,8 για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Είναι ένα «χρυσό» διαβατήριο που πρέπει να το ταξιδέψουμε

13:44, Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2026 πολιτική Στην ανακήρυξη της 9ης Φεβρουαρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας αναφέρθηκε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην UNESCO, πρώην υπουργός, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. «Η ίδια η απόφαση ήταν μία μεγάλη και πολύ σοβαρή εξέλιξη, όμως πρέπει να είναι μία αφετηρία.

«Εξοικονομώ – Επιχειρώ»: Παράταση έως τις 13 Φεβρουαρίου

Παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Επιχειρώ», για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης επιχειρήσεων του τριτογενούς τομέα. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η παράταση δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερες επιχειρήσεις να προετοιμάσουν και να υποβάλουν ολοκληρωμένες αιτήσεις για την ένταξη έργων

Related Articles

Popular Categories

READ MORE

Translate »