29.5 C
Athens
June 30, 2024
Image default
MARKETS

Τρίτη σερί πτώση στις ευρωαγορές-Διψήφια «βουτιά» για την H&M

Τρίτη σερί πτώση στις ευρωαγορές-Διψήφια «βουτιά» για την H&M

Στο «κόκκινο» για την τρίτη διαδοχική συνεδρίαση έκλεισαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, παραμένοντας υπό πίεση εν όψει της βασικής έκθεσης PCE (προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες) των ΗΠΑ και των στοιχείων για τον πληθωρισμό για τα μεγάλα μέλη της ευρωζώνης που αναμένεται αύριο. Ακολουθούν το Σαββατοκύριακο οι κρίσιμες βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,43% στις 512,60 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους και τα μεγάλα χρηματιστήρια να διαπραγματεύονται με απώλειες. «Βουτιά» 1,9% για τον τομέα του retail.

Στη Γερμανία ο DAX ενισχύθηκε κατά 0,28% στις 18.205,39 μονάδες, στην Βρετανία ο FTSE 100 κινήθηκε πτωτικά κατά 0,55% στις 8.179,68 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 κινήθηκε χαμηλότερα κατά 1,03% στις 7.530,72 μονάδες, στην Ισπανία ο IBEX 35 έχασε 0,72% στις 10.951,50 μονάδες και στην Ιταλία ο FTSE MIB διολίσθησε κατά 1,06% στις 33.186,89 μονάδες.

Η H&M σημείωσε «βουτιά» 13% καθώς ανέφερε μικρότερη από την αναμενόμενη άνοδο στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου, αμφισβητώντας παράλληλα τον στόχο για το περιθώριο κέρδους στο σύνολο της φετινής χρονιάς.

Η κεντρική τράπεζα της Σουηδίας, Riksbank, διατήρησε αμετάβλητο το κόστος δανεισμού, αλλά σηματοδότησε έως και τρεις μειώσεις το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας άφησε επίσης τα επιτόκια αμετάβλητα στο 50%.

Η προσοχή των παγκόσμιων αγορών στρέφεται στα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, με τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών του Μαΐου, τον προτιμώμενο δείκτη πληθωρισμού της Federal Reserve να ανακοινώνονται την Παρασκευή. Οι επενδυτές ελπίζουν ότι η έκθεση θα δείξει αποκλιμάκωση των τιμών, γεγονός που θα μπορούσε να ενισχύσει την πιθανότητα η Fed να μειώσει τα επιτόκια αργότερα φέτος.

#ευρωπαϊκά_χρηματιστήρια_

Related posts

Θετική εβδομάδα στη Wall Street- Επεκτείνονται τα κέρδη του Dow

banks

Κέρδη στις ευρωαγορές παρά τη νέα «βουτιά» της Credit Suisse

banks

«Βουτιά» στις Ευρωαγορές με τo βλέμμα στη Fed

banks

Το real estate «κράτησε» σε θετικό έδαφος τις ευρωαγορές

banks

JP Morgan: Λίστα με ευρωπαϊκές μετοχές που κινδυνεύουν να συρρικνωθούν

banks

Ήπια άνοδος στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα βλέμματα στα μάκρο

banks