Thursday, July 17, 2025
35.2 C
Athens

Τραμπ: Όσοι αμφισβητούν την υπόθεση του Τζέφρι Έπσταϊν είναι “αδύναμοι”

Επίθεση κατά Ρεπουμπλικανών που επικρίνουν τους χειρισμούς της κυβέρνησής του για την υπόθεση του Τζέφρι Έπσταϊν εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο Οβάλ Γραφείο, ο Τραμπ ξέσπασε εναντίον των συμμάχων του, για τους οποίους είπε ότι έπεσαν σε μια “φάρσα” που προωθούν οι Δημοκρατικοί, οι οποίοι “σε αντίθεση με τους Ρεπουμπλικάνους … κολλάνε σαν κόλλα”.

Ο Έπσταϊν, ένας πλούσιος χρηματοδότης και καταδικασμένος για σεξουαλικά αδικήματα, αντιμετώπιζε ομοσπονδιακές κατηγορίες για εμπορία ανηλίκων στο σεξ, όταν πέθανε από αυτοκτονία στη φυλακή το 2019. Είχε δηλώσει αθώος και η υπόθεση απορρίφθηκε μετά τον θάνατό του.

Ορισμένοι από τους πιο πιστούς οπαδούς του Τραμπ εξοργίστηκαν όταν η κυβέρνηση Τραμπ την περασμένη εβδομάδα ανέτρεψε την πορεία της από την υπόσχεσή της να δώσει στη δημοσιότητα έγγραφα που είχε προτείνει ότι περιείχαν σημαντικές αποκαλύψεις για τον Επστάιν και την υποτιθέμενη πελατεία του.

“Όλα ήταν μια μεγάλη φάρσα”, δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο. “Την έχουν διαπράξει οι Δημοκρατικοί και κάποιοι ηλίθιοι Ρεπουμπλικάνοι και οι ανόητοι Ρεπουμπλικάνοι πέφτουν στα δίχτυα και έτσι προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά των Δημοκρατικών”, σημείωσε.

Στο Truth Social, ο Τραμπ δήλωσε για τους Ρεπουμπλικάνους που εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με την υπόθεση: “Αφήστε αυτούς τους αδύναμους να συνεχίσουν να προχωρούν και να κάνουν τη δουλειά των Δημοκρατικών, μην διανοηθούν καν να μιλήσουν για την απίστευτη και πρωτοφανή επιτυχία μας, γιατί δεν θέλω πια την υποστήριξή τους”!

Οι αντιδράσεις για την υπόθεση Έπσταϊν έχουν αποκαλύψει τις εντάσεις στο εσωτερικό του συνασπισμού του Τραμπ και δοκιμάζουν ένα από τα πιο διαρκή πολιτικά πλεονεκτήματα του Τραμπ: την ικανότητά του να διοικεί την αφοσίωση και να ελέγχει την αφήγηση σε όλη τη δεξιά.

Ένας πρώην σύμβουλος του Τραμπ, ο Μάικ Φλιν, δήλωσε την Τετάρτη στο X ότι το θέμα δεν ήταν φάρσα. “Με την ισχυρότερη σύστασή μου, σας παρακαλώ να συγκεντρώσετε την ομάδα σας και να βρείτε έναν τρόπο να το ξεπεράσετε αυτό”, είπε.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατέληξε την περασμένη εβδομάδα στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε “καμία ενοχοποιητική λίστα πελατών” ή οποιαδήποτε απόδειξη ότι ο Επστάιν μπορεί να εκβίαζε επιφανείς ανθρώπους. Η επανεξέταση επιβεβαίωσε επίσης τα προηγούμενα ευρήματα του FBI ότι ο Επστάιν αυτοκτόνησε στο κελί της φυλακής του ενώ περίμενε τη δίκη του και ότι ο θάνατός του δεν ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής πράξης όπως ο φόνος.

Ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Μάικ Τζόνσον, συνέχισαν να ζητούν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερα έγγραφα για τον Επστάιν. Αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν εμποδίσει τις προσπάθειες Δημοκρατικών βουλευτών να προωθήσουν μέτρα που θα ανάγκαζαν την υπηρεσία να δημοσιοποιήσει τα έγγραφα αυτά.

Ο Τραμπ, ο οποίος γνώριζε κοινωνικά τον Επστάιν τη δεκαετία του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, υπερασπίστηκε και πάλι την Τετάρτη τον χειρισμό του θέματος από την υπουργό Δικαιοσύνης Παμ Μπόντι και δήλωσε ότι θα μπορούσε να δώσει στη δημοσιότητα οποιαδήποτε αξιόπιστα έγγραφα που σχετίζονται με την υπόθεση.

“Ό,τι είναι αξιόπιστο, μπορεί να το δημοσιοποιήσει”, δήλωσε στους δημοσιογράφους. “Αν υπάρχει ένα έγγραφο που είναι αξιόπιστο, μπορεί να το δημοσιεύσει. Νομίζω ότι είναι καλό”.

Αλλά ήταν επίσης πρόθυμος να ξεπεράσει το θέμα.

“Προτιμώ να μιλήσω για την επιτυχία που έχουμε με την οικονομία”, είπε.

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Μητσοτάκης: Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους 12:15, Δευτέρα 21 Απριλίου 2025 πολιτική «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους. Μαζί τους και κάθε πολίτης της Γης που

Κωνσταντοπούλου: Οι ανησυχίες του κ. Μητσοτάκη είναι για τις εκλογές – Αυτά που ανακοίνωσε έχουν τον χαρακτήρα των κλασικών παλαιοκομματικών προεκλογικών μέτρων «Ο κ. Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια, δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να ζήσει με 800 ευρώ και εύχεται να μην χρειαστεί. Ηγείται μιας κυβέρνησης και ενός κόμματος που χρωστάει 500 εκατομμύρια

Related Articles

Popular Categories

READ MORE