Tuesday, February 4, 2025
11.4 C
Athens

Τριντό: Παγώνουν οι δασμοί των ΗΠΑ για 30 ημέρες

Παγώνουν για τουλάχιστον 30 ημέρες οι αμερικανικοί δασμοί σε προϊόντα από τον Καναδά, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζάστιν Τριντό μετά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

“Μόλις είχα μια καλή επικοινωνία με τον Πρόεδρο Τραμπ”, αναφέρει σε ανάρτηση του στο Χ και προσθέτει: “Ο Καναδάς εφαρμόζει το σχέδιο για τα σύνορα ύψους 1,3 δισ. δολ. — ενίσχυση των συνόρων με νέα ελικόπτερα, τεχνολογία και προσωπικό, ενισχυμένος συντονισμός με τους Αμερικανούς εταίρους μας και αυξημένοι πόροι για να σταματήσει η ροή της φαιντανύλης [ναρκωτικό]. Σχεδόν 10.000 άτομα εργάζονται ήδη και θα εργαστούν για την προστασία των συνόρων.
 
Επιπλέον, ο Καναδάς αναλαμβάνει νέες δεσμεύσεις για να διορίσει έναν Τσάρο για τη φαιντανύλη, θα χαρακτηρίσουμε τα καρτέλ τρομοκρατικές οργανώσεις, θα εξασφαλίσουμε 24ωρη παρακολούθηση στα σύνορα, θα ξεκινήσουμε μια Κοινή Δύναμη Κρούσης Καναδά – ΗΠΑ για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, της φαιντανύλης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Υπέγραψα επίσης μια νέα οδηγία για τις υπηρεσίες πληροφοριών όσον αφορά το οργανωμένο έγκλημα και τη φαιντανύλη και θα τη στηρίξουμε με 200 εκατ. δολ.”

Ο Καναδός πρωθυπουργός κλείνει την ανάρτηση του σημειώνοντας ότι “οι προτεινόμενοι δασμοί θα τεθούν σε παύση για τουλάχιστον 30 ημέρες όσο συνεργαζόμαστε”.

I just had a good call with President Trump. Canada is implementing our $1.3 billion border plan — reinforcing the border with new choppers, technology and personnel, enhanced coordination with our American partners, and increased resources to stop the flow of fentanyl. Nearly…

— Justin Trudeau (@JustinTrudeau) February 3, 2025

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι η τηλεφωνική επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό πήγε “πολύ καλά”, όπως αναφέρει το CNN.

Ερωτηθείς εάν σχεδιάζει ακόμα να επιβάλει δασμούς στον Καναδά, είπε μόνο “θα δείτε”.

Ο Καναδάς ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα επιβάλει δασμούς 25% σε προϊόντα των ΗΠΑ, ξεκινώντας από την Τρίτη, ως απάντηση στην ανακοίνωση του Τραμπ για δασμούς 25% σε όλα τα αγαθά από τον Καναδά, επίσης από την Τρίτη.

Hot this week

Ήπια άνοδος στην Wall Street- Οδεύει προς νέα κερδοφόρα εβδομάδα

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινείται την Παρασκευή (11/10) η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% φτάνοντας τις 42.701,45 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,23% στις 5.803,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο 0,10% στις 18.302,20 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μεικτά

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στον επόμενο τόνο η μετοχή θα γράφει τα 20 ευρώ

Κάποιος να αλλάξει την μπαταρία στο ακουστικό της αγοράς γιατί δεν άκουγε που δεν άκουγε τελευταία τα θετικά νέα των εταιρειών, τώρα έχει κουφαθεί τελείως. Ό,τι και να πλησιάσεις να της πεις στο αυτί, ό,τι και αν της φωνάξεις, ακόμα και μπόμπα από ένα μεγάλο επενδυτικό deal να της πετάξεις δίπλα της, αυτή στην κοσμάρα

Related Articles

Popular Categories

READ MORE