27.1 C
Athens
June 27, 2024
Image default
ECONOMY

Τ. Θεοδωρικάκος: Οι επιχειρήσεις να βάλουν πλάτη με μείωση των τιμών

Σειρά συναντήσεων με τους φορείς της αγοράς και κυρίως με τις βιομηχανίες τροφίμων και σούπερ μάρκετ, από τους οποίους θα ζητήσει να μειώσουν τις τιμές κυρίως στα τρόφιμα, προανήγγειλε σήμερα ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, ο κ. Θεοδωρικάκος, σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις σε πολλά προϊόντα θα πρέπει να μειώσουν τις τιμές και να περιορίσουν το μεσοταθμικό τους έκρδους. «Θας πρέπει να βάλουν πλάτη», είπε συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο των πολιτικών αντιμετώπισης της ακρίβειας, ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι παρατείνονται για έξι ακόμη μήνες και συγκεκριμένα έως το τέλος του έτους, το καλάθι του νοικοκυριού, το περιθώριο στο μικτό κέρδους, το οποίο δεν θα πρέπει να υπερβαίνει αυτό που αποκόμιζαν οι επιχειρήσεις στις 31 Δεκεμβρίου 2021, καθώς το πλαφόν του 7% στο περιθώριο κέρδους στο βρεφικό γάλα πρωτης κα δεύτερης ηλικίας.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι τα ισχύοντα μέτρα για την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, είναι αποτελεσματικά γι΄αυτό και θα συνεχιστούν. Τόνισε ωστόσο, ότι η μείωση των τιμών, αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια της κυβέρνησης, της υγιούς επιχειρηματικότητας και των καταναλωτών.

Στο πλαίσιο αυτό θα έχει επαφές και με καταναλωτικές οργανώσεις, τον Συνήγορο του Καταναλωτή, αλλά και  την Επιτροπή Ανταγωνισμού, για την οποία, όπως είπε, χρειάζεται στήριξη από το κράτος.

Ο ίδιος στάθηκε στην σπουδαιότητα των ελέγχων της αγοράς, γνωστοποιώντας ότι από την 1η Ιουλίου θα ενισχυθεί η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) με επιπλέον 30 άτομα.

Κ. Μητσοτάκης στο υπ. Ανάπτυξης: Σκοπός η μείωση των τιμών στο ράφι – Παρατείνονται τα μέτρα για την ακρίβεια μέχρι τον Δεκέμβριο

Related posts

Ανοίγει τις «πύλες» του ο τουρισμός – Επανέρχονται οι διεθνείς πτήσεις, επανεκκινούν τα εποχικά καταλύματα

banks

«Ξεπαγώνουν» οι τριετίες στον ιδιωτικό τομέα: Υπό αίρεση η ισχύς της ρύθμισης – Όλη η τροπολογία

banks

Κ. Μακεδονία: 305 επενδύσεις και 139 έργα σε αγροτικές περιοχές με το πρόγραμμα «Leader»

banks

Ελληνική οικονομία: Και τώρα η Moody’s

banks

ΙΟΒΕ: Σε υψηλό 16 μηνών το οικονομικό κλίμα τον Ιούλιο

banks

Κ. Μητσοτάκης: Ξεπαγώνουν οι τριετίες, φόρος για φυσικές καταστροφές και μέτρα κατά της ακρίβειας

banks