Πέραν των τριών που επιχειρήθηκε να υποκλαπούν τα ψηφιακά τους δεδομένα μέσω Predator, υπήρχε και φυσική παρακολούθηση πολιτικού προσώπου.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών, με στελέχη του κυβερνητικού κόμματος να βρίσκονται στο στόχαστρο του λογισμικού Predator.

Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» Βασίλης Λαμπρόπουλος, σε συνέχεια των ρεπορτάζ όπου επισημάνθηκε ο κεντρικός ρόλος του παραιτηθέντα γενικού γραμματέα του γραφείου του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, υπήρξαν και άλλα πρόσωπα που έγινε προσπάθεια να υποκλαπούν οι συνομιλίες τους και τα ψηφιακά τους αρχεία.

Διαβάστε επίσης: Οι τρεις σκόπελοι για την κυβέρνηση στο δρόμο προς τις εκλογές

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, δύο ακόμη πολιτικά πρόσωπα του κυβερνώντος κόμματος ήταν στόχοι αυτού του κακόβουλου λογισμικού.

Μάλιστα, ο αστυνομικός συντάκτης αποκάλυψε ότι στόχος του ίδιου συστήματος φαίνεται πως ήταν και ένας επιχειρηματίας που ασχολείται και με τον αθλητισμό, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ο λόγος που βρέθηκε στο στόχαστρο του Predator.

Και φυσική παρακολούθηση

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος υπογράμμισε πως σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, προκύπτει ότι υπήρχε και φυσική παρακολούθηση, ενός στελέχους πολιτικού κόμματος από άλλο πολιτικό πρόσωπο.

Όπως φαίνεται παρακολουθούσε τις συναντήσεις του με δημοσιογράφους και με άλλα πρόσωπα που έψαχναν την υπόθεση Predator κι άλλες κρίσιμες υποθέσεις της επικαιρότητας. Μάλιστα, φωτογράφιζε τις επαφές του, ενώ είναι πιθανό να μαγνητοφωνούνταν και οι συνομιλίες του συγκεκριμένου προσώπου.

Η εξυπηρέτηση προς τον εισαγωγέα του Predator

Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν έρθει στη δημοσιότητα, ένας από τους μεγαλομέτοχος της εταιρείας που έχει κάνει την εισαγωγή του Predator στην Ελλάδα, εμφανίζεται προ μερικών ετών να έχει εξυπηρετηθεί από πολιτικό στέλεχος και πιθανόν από τον κ. Δημητριάδη, προκειμένου στην Κύπρο να τύχει καλής νομικής υπεράσπισης για θέμα που τον απασχολούσε και ήταν κατηγορούμενος σε μία αντιδικία μίας τράπεζας.

Εμβόλιο κατά του κοροναϊού: Τι έδειξε έρευνα για το ενδεχόμενο συσχέτισης με την ανάπτυξη ισχαιμικών αγγειακών επεισοδίων