Με μήνυμά του στο Twitter το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου κατηγορεί την Τουρκία ότι επέτρεψε σε βάρκα να ξεκινήσει από τη γειτονική χώρα, στη συνέχεια αυτή ανατράπηκε μέσα στα χωρικά της ύδατα βόρεια της Λέσβου, ενώ στη συνέχεια το τουρκικό λιμενικό δεν επενέβη.

Φωτό αρχείου

Πιο συγκεκριμένα, στην ανάρτηση του ελληνικού υπουργείου αναφέρεται ότι: «Η Τουρκία επέτρεψε, κατά παράβαση των υποχρεώσεων της, σύμφωνα με την Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας του 2016, σε μία βάρκα, με τουλάχιστον 13 άτομα, να ξεκινήσει από τα τουρκικά χωρικά ύδατα σήμερα το πρωί. Η βάρκα αναποδογύρισε εντός τουρκικών χωρικών υδάτων.

Οι άνδρες του @HCoastGuard διέσωσαν 10 ανθρώπους, χωρίς μέχρι στιγμής το τουρκικό Λιμενικό να ανταποκριθεί, παρά το γεγονός ότι βρίσκονταν βόρεια της Λέσβου, εντός τουρκικών χωρικών υδάτων. Η Ελλάδα έσωζε και συνεχίζει να σώζει ζωές στο Αιγαίο.

Ζωές που η Τουρκία βάζει σε κίνδυνο, καθώς αντί να αποκόπτει τις παράνομες αναχωρήσεις από τα παράλιά της, κάνει προπαγάνδα βιντεοσκοπώντας δήθεν επαναπροωθήσεις».

Η ανάρτηση από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση μετά το ναυάγιο, τρεις τουλάχιστον είναι οι αγνοούμενοι, ενώ έχουν διασωθεί 10 άτομα από το ελληνικό Λιμενικό Σώμα.

Γράψτε το σχόλιό σας