27.1 C
Athens
June 27, 2024
Image default
POLITICS

Φρέντι Μπελέρης: Μετείχε μέσα από τη φυλακή σε σύσκεψη της Ευρωομάδας της ΝΔ

Ο Φρέντι Μπελέρης συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στην πρώτη συνάντηση της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, μετά από σχετική άδεια που πήρε από τη διεύθυνση των αλβανικών φυλακών όπου εξακολουθεί να κρατείται.

Ο ίδιος, παρουσία του γενικού γραμματέα του ΕΛΚ και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Θανάση Μπακόλα και Μαργαρίτη Σχοινά, πήρε τον λόγο και στάθηκε στην επικείμενη εκδίκαση της έφεσής του, κατά την οποία θα κριθεί, όπως είπε, «αν θα αποφυλακιστώ άμεσα ή αν θα χρειαστεί να περιμένω λίγους μήνες ακόμα».

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι ανυπομονεί να δει τους συναδέλφους του από κοντά

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι ανυπομονεί να δει τους συναδέλφους του από κοντά, προκειμένου να συνεργαστούν για το καλό της χώρας, καθώς πιστεύει πολύ στις δυνατότητες αυτής της Ευρωομάδας και του ενισχυμένου Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα, στις διαδικασίες που έλαβαν χώρα στο ΕΛΚ, η επικεφαλής της Ευρωομάδας, Ελίζα Βόζεμπεργκ, είχε αναγνώσει δήλωση πρόθεσης ψήφου του κ. Μπελέρη, με την οποία υποστήριζε ως πρόεδρο του ΕΛΚ τον Μάνφρεντ Βέμπερ και ως αντιπρόεδρό του τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Εν αναμονή της νέας δικαστικής απόφασης

Ο Φρέντι Μπελέρης συμπληρώνει 13 μήνες στις αλβανικές φυλακές. Η νέα απόφαση της αλβανικής Δικαιοσύνης αναμένεται να ανακοινωθεί στις 25 Ιουνίου το μεσημέρι.

Ο γιος του, Πέτρος, δήλωσε προσφάτως ότι τον Σεπτέμβριο ο πατέρας του θα βρίσκεται εκτός φυλακής, παρά το γεγονός ότι «δεν έχουμε καμία ελπίδα στην Αλβανία». «Ο πατέρας μου θα αθωωθεί πανηγυρικά», είπε χαρακτηριστικά.

Related posts

Επανέρχεται ο Γεωργόπουλος: Νέα ήθη Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, θα καταθέσω όλα τα στοιχεία στα όργανα

banks

Φωτιά – Αμερικανική συνδρομή στις προσπάθειες πυρόσβεσης με αεροσκάφος αναγνώρισης P-8

banks

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι η ισχυρή αντιπολίτευση στη ΝΔ

banks

Δύσκολο τριήμερο για βουλευτές της Ν.Δ. στην περιφέρεια – Τους τα «έψαλαν» για το γάμο των ομόφυλων

banks

Βουλγαρία – Β. Μακεδονία: Αντί να συμφωνήσουν έδωσαν στη δημοσιότητα τις «κόκκινες» γραμμές τους

banks

Γεραπετρίτης στην ελληνική εθνική μειονότητα της Αλβανίας: Η Ελλάδα θα είναι στο πλευρό σας

banks