28.1 C
Athens
September 24, 2024
Image default
POLITICS

Χαρίτσης: Ντροπή ο Μητσοτάκης να μην βρίσκει λέξη να καταδικάσει τα εγκλήματα του Νετανιάχου

Πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εξαπολύει ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης σε ανάρτηση που πραγματοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «η ελληνική κυβέρνηση έχει ιστορικό χρέος απέναντι στον ελληνικό λαό, απέναντι στο διεθνές δίκαιο και στον ανθρωπισμό, να σταματήσει να υποστηρίζει την κυβέρνηση του Ισραήλ και τις δολοφονικές της πολιτικές».

«Το Ισραήλ σπέρνει τον όλεθρο με αμερικανικά και ευρωπαϊκά όπλα»

Παράλληλα τόνισε πως «αποτελεί ντροπή τη στιγμή που συνεδριάζει ο ΟΗΕ ο κ. Μητσοτάκης να μην βρίσκει ούτε μία λέξη για να καταδικάσει τα εγκλήματα Νετανιάχου».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αλέξη Χαρίτση:

«Οι χθεσινές νέες τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο άφησαν πίσω τους περισσότερα από 490 θύματα. Η ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου συνεχίζει ανενόχλητη να δολοφονεί. Οι ευθύνες ΗΠΑ και ΕΕ είναι εγκληματικές, είναι συνένοχοι στην γενοκτονία που συντελείται αυτή τη στιγμή, καθώς το Ισραήλ σπέρνει τον όλεθρο με αμερικανικά και ευρωπαϊκά όπλα.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει επιλέξει να οδηγήσει σε γενικευμένη ανάφλεξη ολόκληρη την περιοχή. Δεν λειτουργεί όμως μόνη της. Η αδυναμία και απροθυμία της διεθνούς κοινότητας να επιβάλει κυρώσεις στην κυβέρνηση του Ισραήλ καθώς και η μη αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους αποτελούν κρίσιμα στηρίγματα της εγκληματικής πολιτικής Νετανιάχου.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ιστορικό χρέος απέναντι στον ελληνικό λαό, απέναντι στο διεθνές δίκαιο και στον ανθρωπισμό, να σταματήσει να υποστηρίζει την κυβέρνηση του Ισραήλ και τις δολοφονικές της πολιτικές. Αποτελεί ντροπή τη στιγμή που συνεδριάζει ο ΟΗΕ ο κ. Μητσοτάκης να μην βρίσκει ούτε μία λέξη για να καταδικάσει τα εγκλήματα Νετανιάχου.

Όλες και όλοι έχουμε ευθύνη να μιλήσουμε και να δράσουμε. Δεν μπορούμε να σιωπούμε μπροστά στην σφαγή και στην γενοκτονία. Είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία να αποτρέψουμε την γενικευμένη κλιμάκωση. Το έχουμε χρέος απέναντι στην ειρήνη, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη».

Related posts

Τροπολογία ΠΑΣΟΚ για την άρση των περιορισμών στη χορήγηση επιδόματος μητρότητας

banks

Χαρδαλιάς – Συγκινημένος στο «αντίο» στην Πολιτική Προστασία

banks

Γιώργος Γεραπετρίτης: Επιζήμια η Συμφωνία των Πρεσπών αλλά θα την τηρήσουμε

banks1

Στέφανος Κασσελάκης: Το βίντεο με τη μητέρα του στο TikTok για το «Happy Mother’s Day»

banks1

Μητσοτάκης – Όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες

banks

Οργισμένη αντίδραση Κασσελάκη για την παρέμβαση Τσίπρα – «Αντιθεσμική κίνηση»

banks