Παραμένει η βαριά «σκιά» στις σχέσεις της κυβέρνησης με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Μετά την ακύρωση της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο «Ground Zero» όπου οι δυο άνδρες θα συναντιούνταν, ο κ. Ελπιδοφόρος δεν παρέστη στη δεξίωση της ομογένειας προς τιμήν του έλληνα πρωθυπουργού. Η παράδοση θέλει τον εκάστοτε Αρχιεπίσκοπο Αμερικής να προσφωνεί τον εκάστοτε πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα», ο κ. Ελπιδοφόρος δεν παρέστη στη δεξίωση, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να τού είχε ζητήσει να μην τον προσφωνήσει.

Πάντως, όπως μεταφέρουν οι ίδιες πηγές, κατά την εκδήλωση διέρρευσε πως ενδεχομένως να γινόταν προσπάθεια προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση τις επόμενες ώρες.

Σημειώνεται πως οι τόνοι έπεσαν κάπως μετά τη δήλωση με την οποία ο προκαθήμενος της ελληνορθόδοξης εκκλησίας στις ΗΠΑ αναγνώρισε ότι η παρουσία του στην τουρκική φιέστα δίπλα στον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και τον επικεφαλής του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα της Κύπρου, Ερσίν Τατάρ, προκάλεσε οδύνη στους «Κύπριους και τους Ελληνοαμερικανούς αδελφούς του».

Διαβάστε επίσης: 

  • Πώς φτάσαμε στη «μετάνοια» Ελπιδοφόρου για τη φιέστα Ερντογάν και Τατάρ – Η «κρίση» στις σχέσεις με Αθήνα και Λευκωσία

Γράψτε το σχόλιό σας