26.3 C
Athens
June 29, 2024
Image default
ECONOMY

Χ. Γκότσης στο Naftemporiki TV: Θα ήταν ευχάριστο αν η μείωση επιτοκίων περνούσε αμέσως στα επιτόκια χορηγήσεων και ελάφρυναν οι δανειστές τις δόσεις

Για την μείωση των επιτοκίων αλλά και τι σημαίνει αυτό μίλησε ο καθηγητής Οικονομικών και Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χαράλαμπος Γκότσης στην εκπομπή «On Politics» με τον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.

Αρχικά ο κ. Γκότσης με αφορμή την αυριανή ημέρα, όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μείωση, σχολίασε πως «Περιμένουμε τη μείωση των επιτοκίων 1,025% και να δούμε τι σημαίνει αυτό. Θα ήταν ευχάριστο αν αυτή η μείωση περνούσε αμέσως στα επιτόκια χορηγήσεων και ελάφρυναν οι δανειστές τις υπέρογκες δόσεις».

«Αναμένονται τουλάχιστον ακόμη δυο μειώσεις επιτοκίων»

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «Σε κάθε αύξηση που βιώναμε την επόμενη ημέρα προσαρμόζονταν και τα επιτόκια χορηγήσεων και στη χώρα μας. Αναμένονται τουλάχιστον ακόμη δυο μειώσεις επιτοκίων, μια τον Οκτώβρη και μια τέλος της χρονιάς».

Τέλος στην ερώτηση εάν θα μπορούσε να υπάρξει και μία τέταρτη μέσα στο 2024, απάντησε πως «Νομίζω θα ήτανε υπερβολή, καθώς υπάρχουν θέματα τα οποία είναι ακόμη “προβληματικά”, υπάρχουν δηλαδή ερωτηματικά».

Related posts

Πραγματοποιήθηκε η φορολοταρία για τον μήνα Οκτώβριο

banks

Δάνεια έως και 200.000 ευρώ σε αγρότες-μεταποιητικές επιχειρήσεις που επλήγησαν από Covid

banks

ΔΥΠΑ: Παράταση προθεσμίας για ενστάσεις στον β’ κύκλο του προγράμματος απασχόλησης ρητινεργατών

banks

Πελόζι: Αποχωρεί από την ηγεσία των Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων

banks

Θεσσαλονίκη: Θετικές εξελίξεις για τους ορυζοκαλλιεργητές μετά την επιβολή δασμών στο εισαγόμενο ρύζι

banks

Θέμα τουριστικής διπλωματίας η «πράσινη λίστα» της Βρετανίας

banks