Η ατζέντα της συνάντησης

Τον γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς υποδέχεται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τις γεωπολιτικές εξελίξεις τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και ευρύτερα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ηδη, μέσω συνέντευξής του στα «ΝΕΑ», ο κ. Σολτς φρόντισε να στείλει μήνυμα στην Αγκυρα ότι «αμφισβήτηση κυριαρχίας από εταίρο του ΝΑΤΟ δεν είναι αποδεκτή», με φόντο τις τουρκικές προκλήσεις.

O διάλογος στις κάμερες

Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στον γερμανό καγκελάριο για τον Εθνικό Κήπο, εξηγώντας του ότι κατασκευάστηκε τον 19ο αιώνα, σε μια εποχή που υπήρχε ακόμα ισχυρή η γερμανική επιρροή στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Οικονομία και συνεργασίες στην ατζέντα Σολτς – Μητσοτάκη

Στην ατζέντα της επίσκεψης βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις και η οικονομική συνεργασία, η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης που πλήττει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, οι εξελίξεις στην Ουκρανία και η συνεχιζόμενη στήριξη εταίρων και συμμάχων καθώς και η τουρκική προκλητικότητα και η ευθεία αμφισβήτηση ελληνικής κυριαρχίας.

Διαβάστε επίσης: «Επεισόδιο» Μακρόν και Σολτς – Πώς ο γάλλος πρόεδρος «σνόμπαρε» τον γερμανό καγκελάριο

Λίγο νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξενάγησε τον κ. Σολτς στην Ακρόπολη, ενώ στις 12 το μεσημέρι οι ηγέτες Ελλάδας και Γερμανίας αναμένεται να παραχωρήσουν κοινή συνέντευξή Tύπου και να απαντήσουν στις ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Θα ακολουθήσει, δε, γεύμα εργασίας σε διευρυμένη σύνθεση με τη συμμετοχή των δύο αντιπροσωπειών.

Γέμισε η παραλία ημίγυμνους ΟΥΚαδες – Το Baywatch με πρωταγωνιστές από τα ΟΥΚ;