Saturday, May 10, 2025
23.8 C
Athens

Η αίθουσα Τύπου του Βατικανού ανακοίνωσε ότι από χθες το πρωί μέχρι απόψε στις 7 το απόγευμα, απέτισαν φόρο τιμής στον εκλιπόντα Αργεντινό ποντίφικα. Μεταξύ άλλων, μετέβησαν στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου για το ύστατο χαίρε στον “πάπα των φτωχών” και ποδοσφαιριστές των ομάδων Ρόμα και Λάτσιο.

Πριν από λίγο, το ιταλικό Υπουργείο Δικαιοσύνης έκανε γνωστό ότι δόθηκε ειδική άδεια σε έξι φυλακισμένους, ώστε να μπορέσουν να μεταβούν στην βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζιόρε, όπου θα ταφεί ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο. Μαζί με φτωχούς, αθίγγανους, τρανσέξουαλ, πρώην εκδιδόμενες γυναίκες, θα αφήσουν ένα άσπρο τριαντάφυλλο πάνω στον τάφο του. Πρόκειται, συνολικά, για 40 ανθρώπους που τα τελευταία χρόνια είχαν γνωρίσει τον Φραγκίσκο.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία των πολιτικών ηγετών στην κηδεία του Σαββάτου, o Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι “θα ήθελε να συναντήσει όλους τους ξένους ηγέτες που θα μεταβούν στη Ρώμη”. Την παρουσία τους στην νεκρώσιμη ακολουθία του πάπα Φραγκίσκου ανακοίνωσαν, επίσης, ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Μητσοτάκης: Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους 12:15, Δευτέρα 21 Απριλίου 2025 πολιτική «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους. Μαζί τους και κάθε πολίτης της Γης που

Κωνσταντοπούλου: Οι ανησυχίες του κ. Μητσοτάκη είναι για τις εκλογές – Αυτά που ανακοίνωσε έχουν τον χαρακτήρα των κλασικών παλαιοκομματικών προεκλογικών μέτρων «Ο κ. Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια, δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να ζήσει με 800 ευρώ και εύχεται να μην χρειαστεί. Ηγείται μιας κυβέρνησης και ενός κόμματος που χρωστάει 500 εκατομμύρια

Related Articles

Popular Categories

READ MORE