ΑΑΔΕ: Μπαράζ πλειστηριασμών ακινήτων μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου – Τα 56 που βγαίνουν στο σφυρί

Με 56 μικρά και μεγάλα ακίνητα σε διάφορες περιοχές της χώρας ξεκινάει από σήμερα το νέο πρόγραμμα πλειστηριασμών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Το πρόγραμμα εξελίσσεται σε μοχλό πίεσης προς τους φορολογούμενους με μεγάλου ύψους ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ώστε να ενταχθούν στην έκτακτη ρύθμιση των 72 δόσεων καθώς η ΑΑΔΕ προχωράει σε μπαράζ πλειστηριασμών κατασχεμένων ακινήτων τους.

Ακολουθήστε το thebanker.gr στη Google
Προσθέστε μας στις προτιμώμενες πηγές σας για να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις και τις αναλύσεις μας στη Google.

Το νέο πρόγραμμα πλειστηριασμών ξεκινά από σήμερα με 7 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων και ολοκληρώνεται στις 16 Δεκεμβρίου.

Η διαδικασία

Για να φθάσει ένα ακίνητο στο ηλεκτρονικό «σφυρί», προηγείται συγκεκριμένη διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης.

Για ληξιπρόθεσμες οφειλές η φορολογική διοίκηση μπορεί να προχωρήσει, ανάλογα με την περίπτωση, σε δεσμεύσεις, κατασχέσεις και τελικά σε πλειστηριασμό περιουσιακών στοιχείων.

Πριν από τον πλειστηριασμό προηγείται η κατάσχεση του ακινήτου, ενώ πριν από οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης απαιτείται κατά κανόνα η κοινοποίηση ατομικής ειδοποίησης καταβολής οφειλής ή υπερημερίας στον φορολογούμενο.

Τα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί

Η σημερινή πρεμιέρα, 16 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει 7 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων. Στη λίστα κυριαρχούν ακίνητα στη Μύκονο, ενώ περιλαμβάνονται επίσης ένα πολυώροφο κτίριο στον Νέο Κόσμο και μία μεζονέτα στη Μαγούλα.

Πρόκειται, ειδικότερα, για ακίνητα 2.873,98 τ.μ. στο Λειβάδι και 5.852,98 τ.μ. στο Καλό Λειβάδι, με τιμές πρώτης προσφοράς από 59.000 έως 553.000 ευρώ. Στα Βουνάκια Μυκόνου εκπλειστηριάζεται περιμανδρωμένος αγρός 4.400,40 τ.μ. έναντι 370.000 ευρώ. Στον Νέο Κόσμο βγαίνει στο σφυρί οικόπεδο με πολυώροφο κτίριο, με τιμή εκκίνησης 1,247 εκατ. ευρώ, ενώ στη Μαγούλα μεζονέτα 167 τ.μ. σε οικόπεδο 478 τ.μ., έναντι 433.000 ευρώ.

Στις 17 Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματιστεί άλλοι 9 πλειστηριασμοί. Όλες οι καταχωρίσεις εντοπίζονται στην Προσοτσάνη Δράμας και αφορούν οικόπεδα, αγροτεμάχια, παλαιά κατοικία και αποθήκη. Οι τιμές ξεκινούν από 1.000 ευρώ και φθάνουν τις 20.000 ευρώ. Το μεγαλύτερο ακίνητο είναι αγροτεμάχιο 10.533 τ.μ., με πρώτη προσφορά 20.000 ευρώ.

Στις 14 Οκτωβρίου στο Κερατσίνι, εκπλειστηριάζεται οικόπεδο 225,42 τ.μ. με πολυώροφο κτίριο, με την τιμή εκκίνησης να έχει οριστεί στις 778.000 ευρώ.

Στις 4 Νοεμβρίου στο Καβαλλάρι του Δήμου Λαγκαδά βγαίνει στο «σφυρί» αυτοτελές αγροτεμάχιο 9.000 τ.μ., με τιμή πρώτης προσφοράς 47.500 ευρώ.

Για τις 11 Νοεμβρίου έχουν προγραμματιστεί 14 πλειστηριασμοί οι οποίοι αφορούν: κατοικίες, αποθήκες, οικόπεδα και γεωτεμάχια σε Μαρούσι, Αγία Παρασκευή, Κολωνό, Άγιο Βασίλειο και Χανιά.

Οι τιμές κυμαίνονται από 4.800 έως 595.200 ευρώ. Μεταξύ άλλων, εκπλειστηριάζονται διαμέρισμα 113,65 τ.μ. στην Αγία Παρασκευή, διαμερίσματα στον Κολωνό, αποθηκευτικοί χώροι στο Μαρούσι και οικόπεδο με οικοδομή 3.931,29 τ.μ. στον Δήμο Κανδάνου Χανίων.

Στις 18 Νοεμβρίου ακολουθούν 17 πλειστηριασμοί. Τα περισσότερα ακίνητα είναι αγροτεμάχια στη Νέα Γωνιά Χαλκιδικής και στην περιοχή Κομίτσα–Ουρανούπολη, επιφάνειας από 1.690 έως 125.113,55 τ.μ. Οι τιμές ξεκινούν από 15.000 ευρώ και φθάνουν τις 365.000 ευρώ. Περιλαμβάνονται επίσης αγροτεμάχιο με βιοτεχνία επεξεργασίας αμυγδάλων στην Όσσα και αγρός με βιομηχανικό κτίριο 595 τ.μ. στον Πλατύκαμπο Λάρισας.

Στις 25 Νοεμβρίου προγραμματίζονται 3 πλειστηριασμοί. Εκπλειστηριάζονται τα δύο τρίτα οικοπέδου 1.893 τ.μ. στο Ελευθέριο–Κορδελιό έναντι 238.000 ευρώ, καθώς και ποσοστά 7/8 εξ αδιαιρέτου δύο οικοπέδων στις οδούς Ζαΐμη και Κουντουριώτου στην Αθήνα, με τιμές 488.000 και 238.000 ευρώ αντίστοιχα.

Στις 9 Δεκεμβρίου βγαίνει σε πλειστηριασμό στον Πειραιά επαγγελματική στέγη–γραφεία 299 τ.μ., στον τρίτο όροφο κτιρίου επί της Καποδιστρίου 2, με πρώτη προσφορά 327.000 ευρώ.

Η πρώτη φάση του προγράμματος ολοκληρώνεται στις 16 Δεκεμβρίου με τρία ακίνητα στο Ηράκλειο Κρήτης, επιφάνειας 44, 135 και 158 τ.μ. Οι τιμές εκκίνησης διαμορφώνονται σε 392.300, 345.700 και 697.750 ευρώ αντίστοιχα.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. .

Hot this week

Business Banking Εθνικής Τράπεζας: Στο επίκεντρο η ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Έπειτα από μια περίοδο πρωτοφανών προκλήσεων, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο ακρογωνιαίος λίθος της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, στρέφουν το βλέμμα τους στο μέλλον και είναι έτοιμες να κάνουν με μεγαλύτερη σιγουριά τα επόμενα βήματα για να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Εθνική Τράπεζα, αναγνωρίζοντας τη δυναμική και την σημασία των ΜμΕ, στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξή τους

Alpha Bank: Άμεσες πληρωμές μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA

Την υπηρεσία των άμεσων πληρωμών για συναλλαγές εντός της ελληνικής Επικράτειας μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA,ανακοίνωσε ότι εφαρμόζει πρώτη η Αlpha Bank.   Ειδικότερα, από τα ξημερώματα της Κυριακής, 10 Ιανουαρίου 2021, η Alpha Bank είναι η μόνη τράπεζα στην Ελλάδα που έχει ενταχθεί πλήρως στη νέα υποδομή 24/7/365 του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος πληρωμών SEPA, έχοντας ολοκληρώσει…

Eurobank:Ζημιές 1,081δισ. €

Το συνολικό αποτέλεσμα της Eurobank Holdings ήταν αρνητικό σε...

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Στο «πράσινο» οι ευρωαγορές με το βλέμμα σε ΕΚΤ και Μέση Ανατολή

Θετικές τάσεις καταγράφονται στις ευρωαγορές την Πέμπτη (11/6), καθώς η κλιμακούμενη ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν περιορίζει τη διάθεση για ρίσκο, ενώ οι επενδυτές έχουν, επίσης, στραμμένη την προσοχή τους στις αποφάσεις της ΕΚΤ σχετικά με τα επιτόκια, με μία επικείμενη αύξηση να θεωρείται σχεδόν βέβαιη από όλους.   Στο ταμπλό, ο Stoxx 600 κερδίζει

Η Ευρώπη στους δρόμους: Όταν το κόστος ζωής συγκρούεται με την ανάγκη δημοσιονομικής προσαρμογής

Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα κοινωνικών αναταραχών, μετά τις διαδηλώσεις του Σαββάτου 24 Οκτωβρίου, οι οποίες επεκτάθηκαν σε πολλές πόλεις, με συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στη Γαλλία, την Ιταλία, την Αλβανία και άλλες χώρες. Στη Γαλλία, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για το κόστος ζωής, τις ανισότητες και την

Σε επίπεδα – ρεκόρ οι επενδύσεις στην αμυντική τεχνολογία

Της Ελευθερίας Πιπεροπούλου Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα κινούνται οι επενδύσεις στην αμυντική τεχνολογία, καθώς η αυξανόμενη σημασία της άμυνας και της ασφάλειας ενισχύει το ενδιαφέρον των επενδυτών για startups που αναπτύσσουν τεχνολογίες και συστήματα στρατιωτικής χρήσης. Σύμφωνα με την έκθεση "The State of Defence Tech 2026" της Dealroom, η χρηματοδότηση μέσω venture capital (VC) προς

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Οικονομικές υποσχέσεις και όξυνση της ρητορικής Τραμπ στην τελική ευθεία

Με οικονομικές υποσχέσεις, εντατική περιοδεία και έντονη ρητορική για ζητήματα θρησκείας και ταυτότητας επιχειρεί ο Ντόναλντ Τραμπ να κινητοποιήσει τους Ρεπουμπλικανούς ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών της 3ης Νοεμβρίου. Οι Δημοκρατικοί προσδοκούν διευρυμένα εκλογικά κέρδη, με τις αξιολογήσεις να ενισχύουν τις προοπτικές ανάκτησης της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ περισσότερο αμφίρροπη παραμένει η μάχη για τη Γερουσία.

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Ο Ντ. Τραμπ ψήφισε ήδη στη Φλόριντα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πήγε χθες Σάββατο σε εκλογικό τμήμα στη Φλόριντα και κατέθεσε προκαταβολικά την ψήφο του ενόψει των βουλευτικών εκλογών του μέσου της δεύτερης θητείας του, που εν πολλοίς θα καθορίσουν το υπόλοιπό της. Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το ζήτημα της διαφθοράς, που έχει αναδειχθεί σε προεκλογικό ζήτημα για πολλούς ψηφοφόρους

Μαρινάκης για το καλώδιο: «Τα αιτήματα αδειοδότησης έχουν υποβληθεί στις ελληνικές αρχές και μόνο»

Συνοπτικά από ΣΚΑΪ AI toggle Η Ελλάδα επιβεβαιώνει ότι η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου θα προχωρήσει κανονικά, παρά την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου από το κοινοβούλιο της Λιβύης. Τα αιτήματα αδειοδότησης για την ηλεκτρική διασύνδεση έχουν υποβληθεί αποκλειστικά στις ελληνικές αρχές, χωρίς καμία σύνδεση με απαιτήσεις της Τουρκίας. Η Ελλάδα δεν θα ζητήσει άδεια από την

AXF (Attrattivo): Η άνοδος στον τζίρο, η προειδοποίηση του ορκωτού και οι στόχοι για το 2026

Ιδιαίτερα απαιτητικό ήταν το 2025 για την AXF, η οποία βρίσκεται πίσω από το brand ρούχων Attrattivo και αντιπροσωπεύει την Mango στην Ελλάδα, αφού το οικονομικό περιβάλλον εξακολούθησε να επηρεάζεται από τις πληθωριστικές πιέσεις, τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, καθώς και τις συνεχιζόμενες δυσχέρειες στις διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες και θαλάσσιες μεταφορές.

Χούθι: Επιθέσεις σε Άντεν και Σαουδική Αραβία – Αναφορές για 17 νεκρούς από αεροπορικούς βομβαρδισμούς

Οι Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον της Άντεν, στο νότιο τμήμα της χώρας, καθώς και εναντίον στόχων στη Σαουδική Αραβία. Παράλληλα, κατηγόρησαν το Ριάντ για σειρά αεροπορικών βομβαρδισμών σε περιοχές υπό τον έλεγχό τους, οι οποίοι, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μασίρα, είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 17

Ιράν: Ανακοίνωσαν την κατάρριψη drone των ΗΠΑ – Επίθεση σε βάση Κούρδων στο Ιράκ

Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας του Ιράν κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (drone) LUCAS των ΗΠΑ που πετούσε πάνω από την πόλη-λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς στο νότιο τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο ιρανικός στρατός, τον οποίο επικαλείται το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim. Επίθεση με drones σε βάση ιρανών κούρδων ανταρτών στο Ιράκ  Παράλληλα οι ιρανικές ένοπλες

Related Articles

Popular Categories