Stopanska banka: Νέα κεντρικά γραφεία στα Σκόπια για τη θυγατρική της Εθνικής

Τα νέα της κεντρικά γραφεία εγκαινίασε η Stopanska banka AD – Skopje, θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας στη Βόρεια Μακεδονία, με μια λαμπρή εκδήλωση, παρουσία 300 προσκεκλημένων, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία της Τράπεζας, η οποία εκτείνεται σε περισσότερες από οκτώ δεκαετίες.

Ακολουθήστε το thebanker.gr στη Google
Προσθέστε μας στις προτιμώμενες πηγές σας για να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις και τις αναλύσεις μας στη Google.

Με κεντρικό θέμα «Landmark for the Future. The Art of Shaping Tomorrow» («Ορόσημο για το Μέλλον. Η Τέχνη του να Διαμορφώνεις το Αύριο»), η βραδιά συνδύασε τη μουσική, το θέατρο, τον χορό, τη γαστρονομία και τις εικαστικές τέχνες, αναδεικνύοντας τη διαχρονική σχέση της Τράπεζας με τον πολιτισμό και τιμώντας παράλληλα τους πελάτες, τους συνεργάτες και τις κοινότητες που έχουν αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της πορείας της.

Η Stopanska banka ιδρύθηκε το 1944 ως η πρώτη τράπεζα της χώρας και έκτοτε αναπτύσσεται μαζί με διαδοχικές γενιές πολιτών και επιχειρήσεων, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην πρόοδο της οικονομίας και των κοινοτήτων που εξυπηρετεί. Σήμερα, αυτή η μακρά κληρονομιά αποκτά νέα διάσταση μέσα από μια επένδυση ύψους 50 εκατ. ευρώ, σε ένα νέο κτίριο κεντρικών γραφείων που είναι σχεδιασμένο να στηρίξει τον μετασχηματισμό, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη μελλοντική εξέλιξη της Τράπεζας.

Η κα Χρυσούλα Κουτούδη, CEO της Stopanska banka, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και αναφέρθηκε στη σημασία της επένδυσης:

«Οι πόροι, η αφοσίωση και το πάθος που επενδύθηκαν σε αυτό το έργο ύψους 50 εκατ. ευρώ, με πιστοποίηση LEED Gold, είναι εμφανή παντού γύρω μας. Τα νέα μας κεντρικά γραφεία αποτελούν έμπρακτη έκφραση των αξιών που αντιπροσωπεύει η Τράπεζά μας. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για γενιές εργαζομένων, ώστε να εξελίσσονται, να επιδιώκουν την αριστεία και να πετυχαίνουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Το νέο κτίριο είναι για μας πολλά περισσότερα από ατσάλι, γυαλί και σύγχρονα γραφεία. Σηματοδοτεί ένα τολμηρό νέο κεφάλαιο για το όραμά μας και αποτελεί έναν χώρο σχεδιασμένο να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία, τη βιωσιμότητα και την καινοτομία. Παράλληλα, εκφράζει έμπρακτα τη δέσμευσή μας προς τους πελάτες μας, τους εργαζομένους μας, τις κοινότητες που εξυπηρετούμε και το μέλλον που διαμορφώνουμε μαζί».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η ανώτατη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, γεγονός που αντανακλά τη στρατηγική σημασία που έχει η Stopanska banka για τον Όμιλο της ΕΤΕ και τη συνεχιζόμενη δέσμευση του Ομίλου για την ανάπτυξη και τον μετασχηματισμό της.

Ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης, Πρόεδρος του Ομίλου ΕΤΕ, τόνισε:

«Τα νέα κεντρικά γραφεία της Stopanska banka αποτελούν ορόσημο για την πόλη των Σκοπίων και σύμβολο των αξιών που μοιράζεται η Τράπεζα με τον Όμιλο ΕΤΕ: εμπιστοσύνη που έχει οικοδομηθεί σε διάστημα άνω των 80 ετών, ανθρωποκεντρική προσέγγιση στην τραπεζική, άμεση ανταπόκριση στις ραγδαίες τεχνολογικές αλλαγές που αναδιαμορφώνουν τον κλάδο μας, και αταλάντευτη δέσμευση να προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη στη Βόρεια Μακεδονία».

Ο κ. Παύλος Μυλωνάς, CEO του Ομίλου ΕΤΕ, υπογράμμισε:

«Τα νέα κεντρικά γραφεία της Stopanska banka αποτελούν σημαντικό σταθμό στην πορεία του μετασχηματισμού της. Σηματοδοτούν την αφετηρία μιας περιόδου σημαντικών τραπεζικών καινοτομιών, που θα διαμορφώσουν τη νέα εποχή των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στην αγορά της Βόρειας Μακεδονίας».

Στην τελετή παρευρέθηκε η κα Gordana Dimitrieska – Kochoska, Υπουργός Οικονομικών, η οποία καλωσόρισε τα νέα κεντρικά γραφεία:

«Ως Υπουργείο Οικονομικών, είναι ευθύνη μας να δημιουργούμε ένα σταθερό κανονιστικό πλαίσιο για τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση ενός τραπεζικού συστήματος που παρέχει σταθερότητα, ενισχύει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη συνεχή ανάπτυξη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Ως Κυβέρνηση, δεσμευόμαστε να αναπτύσσουμε κανονισμούς και πολιτικές που δημιουργούν ευκαιρίες, διασφαλίζουν την προβλεψιμότητα και επιτρέπουν στο τραπεζικό σύστημα να εξελίσσεται σε αρμονία με τις σύγχρονες τάσεις και τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πολιτών και των επιχειρήσεων. Ακριβώς γι’ αυτό, ένας ισχυρός και σύγχρονος τραπεζικός τομέας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία των προϋποθέσεων για οικονομική ανάπτυξη και εξέλιξη».

Ένα ορόσημο σχεδιασμένο για το μέλλον

Τα νέα κεντρικά γραφεία της Stopanska banka στο κέντρο των Σκοπίων καταλαμβάνουν συνολική επιφάνεια 17.893 τ.μ. και περιλαμβάνουν 11 ορόφους σύγχρονων χώρων εργασίας για περισσότερους από 500 εργαζομένους, καθώς και ένα νέο υπερσύγχρονο κέντρο δεδομένων, το κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας, υπηρεσίες χρηματιστηριακών συναλλαγών, σύγχρονες εγκαταστάσεις θησαυροφυλακίου και σύγχρονους χώρους συνεδρίων και εκπαίδευσης.

Τα νέα κεντρικά γραφεία αντικατοπτρίζουν επίσης το μέγεθος και την ισχύ του οργανισμού που στεγάζουν. Στο τέλος του 2025, η Stopanska banka διέθετε συνολικό ενεργητικό ύψους 2,6 δισ. ευρώ, δάνεια προς πελάτες ύψους 1,8 δισ. ευρώ και καταθέσεις πελατών ύψους2,0 δισ. ευρώ . Μόνο το 2025, τόσο οι χορηγήσεις όσο και οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 10%, ενώ το συνολικό ενεργητικό ενισχύθηκε κατά 9%.

Η Stopanska banka διαθέτει δίκτυο 55 καταστημάτων και 173 ΑΤΜ, ενώ ο συνολικός αριθμός πελατών λιανικής και επιχειρηματικής τραπεζικής προσεγγίζει τον εντυπωσιακό αριθμό των 500.000.

Περισσότερες από οκτώ δεκαετίες μετά την ίδρυσή της, η Stopanska banka εισέρχεται στο επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας της με ένα κτίριο κεντρικών γραφείων που σχεδιάστηκε όχι απλώς ως μια νέα διεύθυνση, αλλά ως ένα ορόσημο για το μέλλον και ως η έδρα των γενεών που θα συνεχίσουν να το διαμορφώνουν.

Hot this week

Business Banking Εθνικής Τράπεζας: Στο επίκεντρο η ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Έπειτα από μια περίοδο πρωτοφανών προκλήσεων, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο ακρογωνιαίος λίθος της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, στρέφουν το βλέμμα τους στο μέλλον και είναι έτοιμες να κάνουν με μεγαλύτερη σιγουριά τα επόμενα βήματα για να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Εθνική Τράπεζα, αναγνωρίζοντας τη δυναμική και την σημασία των ΜμΕ, στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξή τους

Alpha Bank: Άμεσες πληρωμές μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA

Την υπηρεσία των άμεσων πληρωμών για συναλλαγές εντός της ελληνικής Επικράτειας μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA,ανακοίνωσε ότι εφαρμόζει πρώτη η Αlpha Bank.   Ειδικότερα, από τα ξημερώματα της Κυριακής, 10 Ιανουαρίου 2021, η Alpha Bank είναι η μόνη τράπεζα στην Ελλάδα που έχει ενταχθεί πλήρως στη νέα υποδομή 24/7/365 του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος πληρωμών SEPA, έχοντας ολοκληρώσει…

Eurobank:Ζημιές 1,081δισ. €

Το συνολικό αποτέλεσμα της Eurobank Holdings ήταν αρνητικό σε...

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Διαδηλώσεις στη Γαλλία: 15χρονος μαθητής ακρωτηριάστηκε από χειροβομβίδα κρότου λάμψης της αστυνομίας

Ένας δεκαπεντάχρονος μαθητής στη Γαλλία φέρεται να έχασε το χέρι του τη Δευτέρα στην πόλη Λενς, αφού σήκωσε μια χειροβομβίδα κρότου-λάμψης της αστυνομίας, ενώ ολόκληρη η χώρα βράζει εδώ και μέρες, με το μαθητικό κίνημα που ξεκίνησε από νότιο προάστιο του Παρισιού να έχει πλέον πάρει διαστάσεις σε ολόκληρη την περιφέρεια. Ο Φρανσουά-Ξαβιέ Λοκ, νομάρχης του

Κομισιόν: “Πολύ δύσκολος χειμώνας” για τις τιμές της ενέργειας

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Ενέργειας, 'Αννα-Κάισα Ίτκονεν, αναφέρθηκε σήμερα στην απόφαση των G7 για την απελευθέρωση αποθεμάτων έκτακτης ανάγκης πετρελαίου, που ανακοινώθηκε την Παρασκευή, χαιρετίζοντας την απόφαση και κάνοντας λόγο για έναν "πολύ δύσκολο χειμώνα" όσον αφορά τις τιμές της ενέργειας. Η κ. Ίτκονεν ρωτήθηκε σχετικά με την ποσότητα πετρελαίου και ντίζελ που

Όμιλος Κυριακού: Ο Νίκος Νικολακόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα Αντιπροέδρου του Ομίλου στην Ελλάδα

Καθήκοντα Αντιπροέδρου του Ομίλου Κυριακού (K Group) στην Ελλάδα αναλαμβάνει ο Νίκος Νικολακόπουλος, ενισχύοντας τη διοικητική του ομάδα σε μια περίοδο επιτάχυνσης της ανάπτυξης του Ομίλου στην Ελλάδα και διεθνώς. Ο Όμιλος Κυριακού είναι ο διεθνής επιχειρηματικός όμιλος της οικογένειας Κυριακού. Διαθέτει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων στους τομείς των μέσων ενημέρωσης, της παραγωγής περιεχομένου, της

Σαντορίνη και Μύκονος στο επίκεντρο του διεθνούς τουριστικού ενδιαφέροντος

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της διεθνούς προβολής δύο από τους πλέον αναγνωρίσιμους ελληνικούς προορισμούς διοργανώνει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), από τις 5 έως τις 11 Οκτωβρίου, στη Σαντορίνη και τη Μύκονο. Το Santorini-Mykonos GNTO Tourism Forum 2026 φέρνει στα δύο νησιά προϊσταμένους των Υπηρεσιών ΕΟΤ Εξωτερικού, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανθρώπους του

CrediaBank: Χρυσός χορηγός στην έκθεση αυτοκινήτου Auto Athina 2026

Η CrediaBank συμμετέχει ως Χρυσός Χορηγός και θα είναι η μοναδική τράπεζα με παρουσία στην έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 11 Οκτωβρίου στο Metropolitan Expo στα Σπάτα. Με κεντρικό μήνυμα «Το επόμενο αυτοκίνητό σου ξεκινάει από εδώ», η CrediaBank θα υποδεχθεί τους επισκέπτες της Auto Athina 2026 σε έναν διαδραστικό χώρο

Η ατζέντα της επίσκεψης Ρούμπιο στην Αθήνα – 6ος Γύρος του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδος – ΗΠΑ

Τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, υποδέχεται την Τετάρτη ο Γιώργος Γεραπετρίτης στο υπουργείο Εξωτερικών. Μετά τη διμερή συνάντηση που είναι προγραμματισμένη για τις 9 το πρωί, θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τον Τύπο (9:30 π.μ.). Στη συνέχεια οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα κηρύξουν την έναρξη του 6ου Γύρου του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδος–ΗΠΑ.  Θα ακολουθήσει η

Αυστρία: Την παραίτησή του προανήγγειλε ο αντικαγκελάριος και αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Αντρέας Μπάμπλερ

Ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPÖ) Αντρέας Μπάμπλερ προανήγγειλε χθες, Κυριακή, το βράδυ την παραίτησή του. Όπως είπε, θα παραμείνει στα δύο αξιώματα έως το τέλος του έτους, ενώ στην αντικαγκελαρία θα τον διαδεχθεί ο υπουργός Οικονομικών Μάρκους Μαρτερμπάουερ, ο οποίος ωστόσο υποβάλλεται αυτή την περίοδο σε θεραπεία για καρκίνο. Σύμφωνα

Κρεμλίνο: Το Κίεβο θα πληρώσει το τίμημα για την εντατικοποίηση των πληγμάτων σε ρωσικά διυλιστήρια

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει δημοσίευμα των New York Times σύμφωνα με το οποίο οι αμερικανορωσικές συνομιλίες με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία έχουν επεκταθεί και περιλαμβάνουν μια πετρελαϊκή συμφωνία δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ωστόσο ότι η συνεργασία στον ενεργειακό τομέα είναι ένα θέμα συζήτησης ανάμεσα

Related Articles

Popular Categories