24.4 C
Athens
September 29, 2024
Image default
WORLD

Επιθετική αντίδραση Κίνας προς ΕΕ για το ζήτημα των κρατικών ενισχύσεων στα ηλεκτρικά οχήματα

Το αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έναρξη διαβούλευσης με το Πεκίνο σε “εξαιρετικά σύντομο χρόνο”, με αφορμή την έρευνα της ΕΕ σχετικά με τις κρατικές επιδοτήσεις στην Κίνα για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων αποτελεί πλήγμα για τα δικαιώματα της Κίνας, καθώς δεν παρέχεται το κατάλληλο υλικό γι’ αυτές, τόνισε την Τετάρτη το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου.

Η Κίνα θα παρακολουθεί στενά τις διαδικασίες τις οποίες θα ακολουθήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της έρευνας και θα προστατέψει σε κάθε περίπτωση τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών, πρόσθεσε το Υπουργείο.

Η έρευνα από πλευράς ΕΕ για αθέμιτο ανταγωνισμό από πλευράς Πεκίνου στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης είχε ανακοινωθεί από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, στην πρόσφατη ετήσια ομιλία της για την Κατάσταση της Ένωσης ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Related posts

Κίνα: Ετήσια αύξηση 17,7% κατέγραψαν οι πωλήσεις οχημάτων της FAW Group στο πρώτο δίμηνο του 2024

banks

Οι σειρήνες ήχησαν και οι Ισραηλινοί βγήκαν στα μπαλκόνια και τραγούδησαν τον εθνικό τους ύμνο

banks

Πολύνεκρη επίθεση στη Γάζα απειλεί τα σχέδια εκεχειρίας

banks

Ρωσία: Ο Γκάρι Κασπάροφ στον κατάλογο των “τρομοκρατών και εξτρεμιστών”

banks

ΗΠΑ: “Κλιμακούμενες” οι επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

banks

Το Διεθνές Δικαστήριο θα εκδώσει απόφαση για έκτακτα μέτρα στη Γάζα στην υπόθεση γενοκτονίας σε βάρος του Ισραήλ την 26η Ιανουαρίου

banks