28.9 C
Athens
September 28, 2024
Image default
WORLD

Ο CEO της Nvidia στοχεύει στη δημιουργία έδρας στο Βιετνάμ

Η Nvidia επιδιώκει να δημιουργήσει έδρα στο Βιετνάμ για να αναπτύξει τη βιομηχανία ημιαγωγών της χώρας, καθώς θεωρεί τη βιετναμέζικη αγορά σημαντική, δήλωσε η κυβέρνηση του Βιετνάμ, επικαλούμενη τον διευθύνοντα σύμβουλο της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής τσιπ.

Κατά την πρώτη του επίσκεψη στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang, δήλωσε ότι η εταιρεία θεωρεί το Βιετνάμ ως πατρίδα της και επιβεβαίωσε τα σχέδιά της να δημιουργήσει ένα κέντρο στη χώρα.

Η Nvidia, η οποία έχει ήδη επενδύσει 250 εκατ. δολάρια στο Βιετνάμ, πρόκειται να συζητήσει συμφωνίες συνεργασίας στον τομέα των ημιαγωγών με βιετναμέζικες εταιρείες τεχνολογίας και φορείς σε συνάντηση τη Δευτέρα, όπως ανέφερε την Παρασκευή το Reuters.

Το Βιετνάμ, το οποίο φιλοξενεί μεγάλα εργοστάσια συναρμολόγησης τσιπ, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου της Intel παγκοσμίως, προσπαθεί να επεκταθεί στον σχεδιασμό τσιπ και ενδεχομένως στην κατασκευή τσιπ, καθώς οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας δημιουργούν ευκαιρίες για το Βιετνάμ στον κλάδο.

Related posts

Μπαράζ ρουκετών της Χεζμπολάχ κατά ισραηλινής βάσης εναέριας επιτήρησης

banks

ΗΠΑ: Ο Τραμπ επικαλείται την προεδρική ασυλία και ζητά να παύσει η δίωξη για τα απόρρητα έγγραφα που πήρε από τον Λευκό Οίκο

banks

Αυξητικούς κινδύνους για τις διεθνείς τιμές των τροφίμων και ενέργειας βλέπει ο ΟΟΣΑ

banks

Η Ρωσία κλείνει σωφρονιστικές αποικίες λόγω της απότομης μείωσης των κρατουμένων

banks

Ουκρανία: 10 τραυματίες στο Κίεβο από θραύσματα ρωσικών πυραύλων – Χωρίς ρεύμα 300.000 άνθρωποι στην Οδησσό

banks

Πυρκαγιά στο αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου – Ανεστάλησαν όλες οι πτήσεις

banks